Южна Каролина иска да върне разстрела и електрическия стол, тъй

...
Южна Каролина иска да върне разстрела и електрическия стол, тъй
Коментари Харесай

Южна Каролина иска да върне електрическия стол и разстрела – казва, че „безболезнената“ смърт не е задължителна

Южна Каролина желае да върне разстрела и електрическия стол, защото щатът твърди, че „ безболезнената “ гибел не е наложителна.

Сред 33-мата пандизчии, наказани на гибел в щата Палмето, четирима пандизчии настояват, че електрическият стол и разстрелът са жестоки и необикновени санкции. Затворниците също по този начин настояват, че законът от 2023 година, който разрешава смъртоносни инжекции, е прекомерно скришен по отношение на доста детайлности за новото лекарство.

Въпреки това губернаторът на щата Палмето не е склонен, като споделя, че и трите метода дават отговор на съществуващия протокол и безболезнените изтезания не са наложителни от закона.

„ Съдилищата в никакъв случай не са приемали, че гибелта би трябвало да е мигновена или безболезнена “, написа Грейсън Ламбърт, юрист от кабинета на губернатора Хенри Макмастър.

В момента електрическият стол служи като вторична алтернатива в Южна Каролина, в случай че смъртоносната инжекция не работи. Законодателите прибавиха взвода за разстрел към листата с варианти през 2021 г...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР