Южна Европа се бори с екстремните горещини, чиито край не

...
Южна Европа се бори с екстремните горещини, чиито край не
Коментари Харесай

В Южна Европа харчат все повече пари за климатици

Южна Европа се бори с рисковите горещини, чиито край не се вижда, и от ден на ден поданици на Стария континент се вземат решение да инсталират климатици в жилищата си, съобщи Българска телеграфна агенция.

Вградените климатици в домовете са доста поразпространени в Съединени американски щати, в сравнение с в Европа, където хората разчитат на по-традиционни способи за справяне с горещините.

Италианците и испанците обаче все по-често се обръщат към по-ефективни средства за изстудяване.

Миналата седмица продажбите на артикули за изстудяване са се удвоили по отношение на същия интервал от предходната година.

Очаква се това лято температурите в Испания да бъдат по-високи от междинните, а през последните два месеца страната беше обхваната от две горещи талази.

Миналата година доста хора взеха решение да не харчат пари за климатици, защото цените на електрическата енергия внезапно се усилиха. Новите топлинни талази обаче карат потребителите да обмислят опцията да слагат климатични системи в жилищата си.

До средата на юли междинният брой на часовете, през които жителите на Севиля са държали климатиците си включени, е скочил с 26,5 % по отношение на същия интервал на предходната година.

Предприятията също влагат в климатици.

И домашните любимци не са подценени. По данни на „ Ел Корте Инглес “ охлаждащите постелки за котки и кучета този месец са били измежду най-продаваните продукти в профилираните магазини.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР