Южна Европа е в плен на непоносими горещини. Тъй като

...
Южна Европа е в плен на непоносими горещини. Тъй като
Коментари Харесай

Южна Европа е в плен на непоносими горещини и високи температури

Южна Европа е в плен на непоносими горещини. Тъй като в целия свят се чупят върхове за топлота, учените настояват, че има възможност 2023 година да се запише като най-горещата година, откогато в средата на XIX в. се водят регистри.

Световната метеорологична организация на Организация на обединените нации, заяви, че месец юни е бил най-горещият в историята в международен мащаб.

ИТАЛИЯ

Италианските управляващи предизвестиха за рискови температури, защото се чака горещата вълна, която минава през страната, да стигне връхната си точка. Ще бъдат наранени градовете, както в северните, по този начин и в южните елементи на страната. Издадено е предизвестие за горещини от най-висока степен за 23 огромни града, като областите Пулия, Базиликата, Калабрия, както и в Рим. Най-засегнати ще бъдат островите Сардиния и Сицилия, където температурите могат да доближат 46 градуса.
Получихме информация и бяхме готови, само че едно е да го прочетеш, друго е да ог почувстваш. Тук е в действителност доста горещо. Не сме привикнали с това, тъй като при нас няма нищо общо с това. Наистина извънредно.
Aлберето Фаусто, екскурзиант

В столицата 28 здравни центъра са отворени и дават места за разхлаждане и вода. Жегите слагат пред тестване и лечебните заведения, защото отделенията за незабавна помощ са цялостни. На национално равнище лекарите регистрират нарастване от 20% на сигналите за незабавна помощ.

ИСПАНИЯ

В огромната горещина улиците на Хаен, в сърцето на Андалусия, са празни, температурите надвишават 44 градуса по Целзий. Повечето поданици и посетители излизат се разхождат по булеварда след 18 часа, потапят краката си във фонтаните или се разхлаждат в питейните заведения на града.
По това време на деня, в 14 часа следобяд, най-важното нещо е да си стоиш в къщата или край басейн. Тук не можеш да излезеш на открито при тези 43-45 градуса по Целзий, които към този момент имаме през последните дни.
Капила Агилар, локален гражданин

Хаен е най-вече земеделска провинция, известна с производството на маслини. Най-големият проблем не са високите температури, а неналичието на водни запаси, които се изпаряват и оставят маслиновите дървета сухи. Последната гореща вълна провокира нова угриженост по отношение на въздействието на рисковите летни горещини.

РУМЪНИЯ

Това лято румънската столица също се задъхва от високи температури, а по улиците има малко хора. Жълт и оранжев код за горещо време е в действие за 22 окръга в южната половина на Румъния. Предупреждението за рискова горещина е в действие и за столицата Букурещ, където градусите се качиха до 40. Температурно-влажностният показател ще надвишава сериозния предел от 80 единици, предизвестяват експертите.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР