Южна Африка ще внесе 1.5 млн. дози от ваксината на

...
Южна Африка ще внесе 1.5 млн. дози от ваксината на
Коментари Харесай

Южна Африка купи първите си ваксини срещу COVID-19

Южна Африка ще внесе 1.5 млн. дози от имунизацията на AstraZeneca, с цел да ваксинира здравните си служащи, съобщи ABC.

Първите 1 млн. дози ще бъдат доставени по-късно този месец от Института за серуми в Индия, следвани от други 500 хиляди броя през февруари, заяви здравният министър Звелини Мкхизе. Това е първият случай, в който страната оповестява за покупка на препарат против COVID-19.

В сряда за едно денонощие страната записва близо 22 хиляди новозаразени и 844 умряли, а доста от лечебните заведения към този момент рапортуват за доближат оптимален потенциал на приетите в болница. Бързото разпространяване на заболяването през последните седмици се дължи на нов, по-заразен вид на ковид, считат медицински специалисти.

Страната с население, надвишаващо 60 млн. души, води отрицателната статистика на инфектираните в Африка – над 1.1 млн. са доказаните случаи на инфектирани с COVID-19 в Южна Африка, като 31 368 са приключили с съдбовен излаз.

По думите на Мкхизе държавното управление е взело решение да приоритизира имунизацията на своите над 1.25 млн. здравни служащи. Защитният серум е купен директно от производител в Индия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР