Южна Африка ще продължи да се противопоставя на призивите да

...
Южна Африка ще продължи да се противопоставя на призивите да
Коментари Харесай

Южна Африка отказва да е пешка на шахматната дъска между Русия и Запада

Южна Африка ще продължи да се опълчва на апелите да се откаже от своята самостоятелна и необвързана външна политика . Това съобщи президентът на страната Сирил Рамапоса, представен от Анадолската организация.

" Южна Африка не е била и няма да бъде въвлечена в състезание сред международните сили . Ще запазим позицията си за спокойно разрешаване на спорове, където и да пораждат те ", акцентира той по време на речта си по случай Деня на Африка в Крюгерсдорп, западно от Йоханесбург.

Миналата седмица президентът съобщи, че неутралната позиция на страната му и тя няма да бъде притисната да промени позицията си.

" С експлоадирането на руско-украинския спор върху страната беше оказан извънреден напън да изостави своята позиция на неприсъединяване и да вземе страна в това, което на процедура е съревнование сред Русия и Запада ", написа Рамапоса в седмичната си колонка предходната седмица.
 Южна Африка убеждава, че не слага Русия над други страни
Южна Африка убеждава, че не слага Русия над други страни

Призовава за спокойно разрешаване на спора в Украйна

Изявлението му пристигна, откакто посланикът на Съединени американски щати в страната Ройбен Бриджъти съобщи, че Вашингтон е уверен, че макар уверението на

По думи на Бриджъти съветският товарен транспортен съд Lady R, който е дебаркирал във военноморската база " Симонс Таун " край Кейптаун сред 6 и 8 декември 2022 година, е натоварил оръжия и муниции и се е върнал назад в Русия.

Рамапоса уточни, че защото няма съответни доказателства в поддръжка на изказванието, държавното управление стартира без значение следствие, ръководено от пенсиониран арбитър, за определяне на обстоятелствата.

Впоследствие посланикът на Съединени американски щати се извини на държавното управление и народа на Южна Африка за думите си.
 Зеленски е подготвен да одобри президента на Южна Африка
Зеленски е подготвен да одобри президента на Южна Африка

В мощ остава обаче единствено мирният проект, препоръчан от самия Зеленски

В речта си южноафриканският държавен глава посочи: " В момента сме очевидци и на това по какъв начин Африка е въвлечена в спорове надалеч оттатък личните ни граници. Някои страни, измежду които и нашата, са застрашени от наказания за осъществяване на самостоятелна външна политика и за заемане на неутрална позиция ".

Рамапоса обаче не посочи типа на наказателните ограничения и кой насочва опасността.

По негови думи африканските страни имат мъчителни мемоари за непознати суперсили, които водят марионетни войни на африканска земя.

" Не сме не запомнили ужасното, брутално завещание от това, че първо нашият континент беше разчленен и колонизиран от европейските страни, за да се окажем още веднъж пешки на шахматната дъска по време на Студената война ", акцентира той и се зарече, че " няма да се върнем към този интервал от историята ".
 Президентът на Южна Африка: Русия и Украйна се съгласиха на африканска задача за мир
Президентът на Южна Африка: Русия и Украйна се съгласиха на африканска задача за мир

Организация на обединените нации, Съединени американски щати и Англия били известени за инициативата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР