Южна Африка ще бъде съперник на българския национален отбор в

...
Южна Африка ще бъде съперник на българския национален отбор в
Коментари Харесай

Южна Африка на Харис и Андерсън идва в България за Купа Дейвис


Южна Африка ще бъде противник на българския народен тим в Световна група II на Купа Дейвис.

Това стана ясно от изтегления чоп за мачовете, които ще бъдат в интервала 16-18 септември. Той несъмнено може да бъде избран като тежък, защото първите две ракети на противника са тенисисти от топ 100 – №44 сега Лойд Харис и игралият два финала в шампионати от Големия шлем Кевин Андерсън, който през тази седмица заема 91-а позиция. Разбира се, все още не е ясно дали двамата ще се включат в дуелите. В тима обичайно попада и един от най-хубавите състезатели на двойки Равен Клаасен.

Добрата вест е, че България ще бъде хазаин на срещата като мачовете ще се играят на по-неудобната за южноафриканците настилка клей.

Това ще е трети конфликт сред двата тима за Купа Дейвис като предходните два приключват с триумф за африканците. През 1993-а България губи с 1-4 на кортовете на Търговска колегия „ Левски “ в София, а през 2019-а отстъпихме със същия резултат на хард в Кейптаун.

„ Последния път загубихме от тях, тъй че сигурно няма да е елементарен мач “, разяснява капитанът на българския народен тим Валентин Димов пред уеб страницата на БФТ. „ Познаваме състава на Южна Африка, имат доста мощни тенисисти. Но пък фактът, че ще сме домакини, много трансформира нещата. Още повече че най-вероятно ще играем на клей в България, а там мачът ни беше на хард. Всъщност техните играчи са доста по-добри на твърда настилка. Така че считам, че това ще са главните разлики. Несъмнено сложен конкурент, само че не и неизпълним. “

България стигна до този стадий след 4-1 в плейофа против Парагвай в зала „ София “ по-рано през месеца. В същото време ЮАР загуби с 1-3 в плейофа в група I против Израел.

В този мач Андерсън не взе участие, а значително изненадващата загуба се дължеше на провалянето на Харис в мача на първите ракети против Ишай Олиел.

Останалите вероятни съперници на България бяха Уругвай, Ливан, Литва, Боливия, Тайван, Словения, Тунис, Дания, Полша, Барбадос и Доминиканската република.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР