Южна Африка е една от дестинациите, в които има много

...
Южна Африка е една от дестинациите, в които има много
Коментари Харесай

Журналист от TimeLIVE: Къро е основна фигура в южноафриканската част на българската мафия

Южна Африка е една от дестинациите, в които има доста българи, които бягат от правораздаването. Журналистът Арон Хаймън се занимава с българската диаспора. Според него българската проведена престъпност се намира на върха на пирамидата в подготовката и трафика на кокаин от Южна Америка до Австралия, който минава и през Южна Африка “.

Това изясни в студиото на „ 120 минути “ журналистът Асен Иванов.

„ Арон Хаймън е направил скица с присъединяване на доста българи. В схемата е и Къро. Когато Арон прави изявление с Къро през октомври предходната година, той не знае на какво равнище се намира Каменов “, добави Асен Иванов.

Арон Хаймън е проверяващ публицист от изданието „ TimeLIVE ” в Кейптаун. Арон от години проверява българската проведена престъпност в Южна Африка. Така доближава и до Красимир Каменов – Къро и неговата брачна половинка.

„ Аз не знаех, че той е толкоз високо в българската престъпна подчиненост. И с цел да бъда почтен, това беше огромна изненада за мен. Аз не знаех, че той е търсен с алена бюлетина на Интерпол. През октомври предходната година се обадих на Красимир по отношение на следствието ми за българската проведена престъпност в Южна Африка. От моите инспекции и от информацията от моите източници знаех, че е съществена фигура в южноафриканската част на българската мафия. Така, че аз го питах за убийството на други българи – Анжело Димов и жена му Незабравка “, изясни Арон Хаймън.

Анджело Димов е обвиняем в Южна Африка. Убит е дружно с жена си Незабравка в средата на февруари 2018 година в дома им в Кейптаун.

„ Спомням си него и жена му, само че беше преди доста време. Аз мисля, че той беше обвързван с опиати и по тази причина му се случи това. Друго не знам “, споделя в изявление Красимир Каменов.

„ Аз постоянно съм бил доста недоверчив към отговорите на Красимир Каменов, свързани с Анджело Димов. Екзекуцията на Каменов извънредно доста наподобява на убийството на Анджело. Стана още по-подозрително, че Каменов има някаква връзка, тъй като чаках да каже друго за този човек. Обикновено, когато приказваме за хора, близки до убити, те се пробват да ни оказват помощ, а в тази ситуация се натъкнах на някакъв тип код за безмълвие, на омерта. Той ме попита, не знам за какво, само че ми сподели, искаш ли да приказваш с жена ми. И в идващия миг жена му беше на телефона и стартира – „ за какво питаш нас за българската проведена престъпност “, разяснява журналистът Хаймън.

„ Само желая да ви кажа, че преди години, когато моят брачен партньор за пръв път дойде в Южна Африка, той търсеше място, където може да идва, когато е зима в България и лято в Южна Африка. Знаете, че това е изцяло обърнато. Така, че ние в никакъв случай не сме имали никакъв бизнес в тази страна. Никога не сме правили пари. Никога не сме правили нищо друго с изключение на да живеем спокоен живот. Ако се върнем на Анджело и неговата жена, ние вървиме при един същ гинеколог, тъй като бяхме в близки квартали и по този начин се запознахме с неговата жена. Познавахме се, тъй като имахме деца на идентична възраст и на практика родихме в разстояние на два месеца. Та това е метод, по който познаваме тези хора “, показва в диалога си с Хаймън.

„ Знаете ли за какво се нервирам? Защото, ние сме в тази страна, с цел да имаме спокоен живот. Имаме три деца. Имаме доста положителни другари, локални другари и да бъдем забъркани в нещо такова, това ме ядосва. В същото време ние нямаме никакви връзки в тази страна. И в този момент някой се обажда и споделя, че желае да подреди пъзела от нарушители и хора, свързани с кокаина. Разбира се, че ще бъда ядосана “, споделя още дамата на Каменов.

„ Българин да бъде огромен в дрогата. Те могат да бъдат единствено прислужници на някой. Представи си, приятелю. Ти си нарушител в непозната страна на другия завършек на света и да станеш огромен. Ти не можеш да бъдеш огромен. Това е неуместно. За мен зад тях има южноафриканци. Те не са чак такива играчи “, добавя Красимир Каменов – Къро в диалога си с журналиста от Южна Африка.

„ Какво знам аз импровизирано по отношение на него. Когато от българския под земята свят дойде в Южна Африка, той е посрещнат на летището от неговия водач или неговата защита, и е настанен в негови къщи в региона на Кейптаун. Говоря за хора, забъркани в скимирането и източването на кредитни карти. В Южна Африка има три или четири престъпни групировки, които са на едно и също равнище, само че мога да кажа, че българите са на върха на трафика на опиати и са построили доста много сполучлива мрежа за трафик сред Южна Америка и Австралия “, прецизира журналистът от „ TimeLIVE “ Арон Хаймън.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР