Южна Африка е дом на някои от най-луксозните и носталгични

...
Южна Африка е дом на някои от най-луксозните и носталгични
Коментари Харесай

Луксозна атракция: Влакът, който не отива никъде

Южна Африка е дом на някои от най-луксозните и носталгични пътувания с трен, които се оферират по света. Но за някои запалянковци влакът, който не отива на никое място, е звездната атракция на страната, споделя CNN.

Kruger Shalati: The Train on the Bridge е хотел в Скукуза, ситуиран в Национален парк Крюгер - един от най-големите резервати за животни в Африка и част от международното завещание на ЮНЕСКО. Мястото за настаняване се състои от вагони, превърнати в 24 съвременни жилището с балкони и басейн с аспект към река Сабие. Хотелът съчетава първокласно настаняване с интимна панорама към дивата природа, в това число наблюдения на „ Големите пет “ на Африка - лъвове, леопарди, носорози, слонове и биволи.

Джери Мабена, основен изпълнителен шеф на Motsamayi Tourism Group, която има хотела, споделя, че начинанието се връща към най-ранните дни на парка, когато парни влакове минават през Крюгер по железопътната линия Selati през 20-те години на предишния век.

Някога железопътният превоз е бил жизненоважен за туристите, достигащи до резервата, като влаковете спирали за нощна отмора на същия мост, на който се намира хотелът през днешния ден. Нова железопътна линия, издигната през 70-те години на предишния век, „ изпраща в пенсия “ Selati  и моста, само че през 2016 година се ражда концепцията за възобновяване на предходната популярност на мястото.

Искахме да възпроизведем прекарването под една или друга форма. Когато имахме опцията да купим остарели вагони от Transnet - железопътният логистичен оператор в Южна Африка, не можехме да кажем „ не “, съобщи Мабена.

„ Интериорът на вагоните е реновиран с съвременен свършек, въпреки и с няколко украшения в жанр арт фон “, показват от компанията.

Ако гостите оставят завесите си отворени, те могат да се разсънят със зората и да уловят първите признаци на живот от прозорците, които са от пода до тавана с източно ревю. Реката е фокусна точка на дивата природа, което значи, че посетителите могат да прекарат целия ден, излежавайки се на балконите или плувайки в басейна, до момента в който надничат към оживената сцена по-долу.

Животните притеглят хора, които желаят да бъдат в дивата природа, само че не и да са потопени в нея “, споделя Мабена.

Въпреки това доста гости обуват ботуши и се насочат към храсталака с лидер.

Персоналът, в това число старши лидер Тули Мниси, е назначен като част от напъните за включване на локалната общественост в начинанието. Мниси работи като лидер и за други компании от 2014 година, преди да се причисли към Kruger Shalati.

„ Това е изцяло друго от другите места за настаняване. Когато гостите посетят влака за първи път, това е спиращо дъха, гледката е неповторима “, изясни Мниси.

Националният парк Крюгер разрешава сафари прекарвания със независимо шофиране, само че Мниси споделя, че нищо не може да размени лидера.

Общуваме между тях, знаем къде можем да намерим животните. Ако карате независимо, можете просто да се разхождате из парка, а това е доста огромна територия. Ако отидете с гид, те знаят какво вършат, знаят къде какво да намерят и тъкмо кога “, добави тя.

Градинари са засадили локални типове на територията на хотела и поддържат зеленчукова градина, продуктите от която се употребяват в изискания ресторант на хотела. Местните деликатеси, сервирани в изискана конюнктура, включват карпачо от крокодил, еленско месо и други.

„ Майката природа е същинският художник. Това е една от философиите, които споделяме: вземете елементарни съставки и ги трансформирайте в нещо необикновено “, споделя основният готвач Вуси Мбата.



След компликации по време на пандемията, хотелът отваря порти през декември 2020 година и посреща посетители за своя четвърти летен сезон. Цените на двойните стаи във влака стартират от 9950 ранда (530 долара) на човек на вечер за интернационалните посетители, като има отстъпки за по-дълъг престой. Цените включват всички ястия, избрани питиета, две занимания и летищни прехвърляния.

Ако всичко това ви звучи като прекарване с прекалено много диви животни, само че незадоволително влакове, Motsamayi Tourism Group е собственик и на гара Крюгер, ситуирана на юг от моста и дом на последния трен, движил се на територията на парка. Останал на мястото си, откакто множеството от релсите в резервата са отстранени през 70-те години на предишния век, парният локомотив на южноафриканската железница е живял доста животи (включително, като траурен вагон на някогашен премиер). Сега там има ресторант и бар.

Мисля, че културата на историческите влакове стартира да се появява още веднъж. Нямаме движещ се парен трен, само че един ден мисля, че ще имаме “, акцентира Джери Мабена.

View this post on Instagram
A post shared by Kruger Shalati Train on the Bridge (@kruger_shalati)
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР