Южна Африка: Деветдесет ученици, на които са дадени „кифли с канабис“

...
Около деветдесет деца от началните училища в Южна Африка са
Коментари Харесай

Около деветдесет деца от началните училища в Южна Африка са били изпратени в болница, след като са яли мъфини, за които се смята, че съдържат канабис.

Длъжностни лица казаха, че учениците са купили мъфините от уличен търговец на път за основното училище Pulamadibogo, северозападно от Претория.

Те са имали гадене, болки в стомаха и повръщане - и три момичета все още са в болница.

Двама души са арестувани и са изправени пред обвинения в опит убийство.

Заподозрените, на възраст 21 и 19 години, ще се явят пред магистратския съд на Сошангуве в петък, каза полицията.

Образователният отдел на провинция Гаутенг каза, че учителите са извикали линейка, след като са забелязали "странно поведение" от деца в клас.

В него се казва, че инцидентът е причинил значителен стрес на родителите, които се тревожат за безопасността на децата си.

Полицията, която прави токсикологичен доклад, за да потвърди дали е използван канабис, казва, че повече от 90 ученици са получили мъфините и са претърпели "сериозни болки".

Те всички са били изпратени в близките медицински заведения и „около 87“ са били изписани, се казва в изявление на образователния отдел.

„Само три ученички остават в болница , и те все още получават необходимата медицинска помощ, за да се върнат към здравето“, се казва в съобщението. процедури за проверка на улични търговци, след като осем деца бяха приети в болница, след като ядоха така наречените „космически бисквитки“ извън училището си.

Говорителят на партията Khume Ramulifho също каза, че ще окаже натиск върху правителството на провинцията да подобри мерките за безопасност в училище.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР