Южен Централен регион се очаква да влезе в Етап 2

...
Южен Централен регион се очаква да влезе в Етап 2
Коментари Харесай

Рекорден брой новозаразени в Пловдивско заради Омикрон

Южен Централен район се чака да влезе в Етап 2 от пандемичния коронавирус проект след пет дни, който планува стягане на част от противоепидемичните ограничения против ковид. Той се афишира в дадена област, когато са запълнени 60% от интензивните кревати в лечебните заведения. В този случай се преустановяват заниманията по ползи в образованието, само че учениците не престават присъствено образование.

През последното денонощие новите случаи на ковид в Пловдивска област са 153, а 14-дневната заболеваемост доближи 872 на 100 000 души население.

За последните три дни новите случаи са 1112. От тях в болница се лекуват 36 души, а на домашно лекуване са 1064. В 29 учебни заведения в региона са регистрирани 61 новозаразени с ковид. В седем детски заведения са регистрирани осем позитивни случая, съобщи БНР.

Хоспитализираните пациенти от Пловдивска област към днешна дата са 486, като 424 са неусложнените случаи, 62 са на интензивно лекуване, 37 от тях - интубирани. 9 пациенти на интензивно лекуване са ваксинирани против коронавирусната зараза.

В резултат на Ковид-19 са умряли 25 души – от 54 до 90-годишна възраст. Само един от тях е бил с имунизация против Ковид-19.

123 са разкритите интензивни кревати в Пловдивска област, а заетите все още са 69, според информация на РЗИ-Пловдив. Активните случаи в региона са 6357.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР