Юи Джонг Лий и трима нейни приятели седят в празен

...
Юи Джонг Лий и трима нейни приятели седят в празен
Коментари Харесай

Кина отдават под наем екраните си на геймъри

Юи Джонг Лий и трима нейни другари седят в празен киносалон с потенциал от 200 места и играят видеоигра на гигантския екран. Мощни звуци се чуват в тъмната стая от многочислените високоговорители.

„ Качеството на звука е изключително невероятно… Звукът от изстрелите е просто толкоз жив и когато нещо полетя непосредствено към мен от екрана, даже изкрещях “, споделя 25-годишната студентка за „ Би Би Си “.

Лий и компанията ѝ са наели за два часа екрана в един от клоновете на най-голямата южнокорейска киноверига, CGV.

Пандемията от COVID-19 принуди салоните да затворят порти или да лимитират потенциала си, а тези, които въпреки всичко работят, съвсем няма какво ново наличие да излъчат. Филмовата промишленост като че ли е сложена на пауза, по тази причина CGV излезе с концепцията да отдава залите си чартърен на геймъри, които да донесат нов поток от доходи по време на рецесията.

Двучасовият престой по схемата, наречена Azit-X, коства към 90 $ в часовете преди 18:00, до момента в който вечерните сесии доближават до 135 $. Потребителите би трябвало да сами да си обезпечат конзолите, игрите и контролерите.

Капацитетът на залите варира сред 100 и 200 места, а един билет за филм коства 12 $. Така пространство със 100 души при условие за работа до 50% значи към 600 $ доходи преди закупуването на спомагателни консумативи за прожекциите. CGV не печели толкоз доста от геймърите, само че си докарва спомагателен приход.

От старта на новата услуга при започване на тази година до момента са направени над 130 резервации. По-голямата част от клиентите са мъже на възраст сред 30 и 40 години, двойки, както и фамилии.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР