Югозападното държавно предприятие /ЮЗДП/-Благоевград започна днес залесяването на изгорелите при

...
Югозападното държавно предприятие /ЮЗДП/-Благоевград започна днес залесяването на изгорелите при
Коментари Харесай

Залесяват черен бор и зимен дъб на мястото на изгорелите гори край Стара Кресна

Югозападното държавно дружество /ЮЗДП/-Благоевград стартира през днешния ден залесяването на изгорелите при първия пожар площи край Стара Кресна след осъществената сеч, съобщи БГНЕС.
В залесяването, почнало на Светли вторник и във връзка " Седмицата на гората ", участваха чиновници от централното ръководство на ЮЗДП.
„ Колегите вършат подготовка на почвата, копаят ръчни тераси и с моторен свредел залесяваме. Ще залесим черен бор и зимен дъб. Мястото е припечно, с югозападно ревю, уместно за залесяване на тези дървесни типове. Днес през целия ден това ще вършим. По този метод желаеме да отчетем Седмицата на гората, тъй като по този метод самата концепция на Седмицата е още по-миналия век, когато са се събирали хората и са правили всеобщи залесявания”, сподели инж. Вера Станишева - шеф отдел „ Възобновяване на горите”.

Мероприятието, осъществено на територията на ДГС-Кресна, бе върху горелите при първия пожар край селото, избухнал в края на месец юни предходната година.
Два месеца по-късно избухна вторият голям пожар, тръгнал от с. Мечкул и стигнал до с. Влахи.
Една част от чиновниците на горското дружество почистваха терена от останалите след сечта клони, други правеха терасите, а най-важната част бе залесяването на фиданките от черен бор и зимен дъб.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР