Югозападният вятър ще се усили днес, ще бъде поривист, след

...
Югозападният вятър ще се усили днес, ще бъде поривист, след
Коментари Харесай

Югозападен вятър и високи температури в събота

Югозападният вятър ще се усили през днешния ден, ще бъде стремителен, след обяд в Източна България и в регионите, наоколо до северните скатове на планините ще е мощен и плевел.

Има предизвестие за рисково мощни пориви в съвсем цялата страна. Оранжев код е в действие за областите Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Шумен, Бургас, Пловдив, Пазарджик, Смолян и Кърджали.

Облачността ще е променлива – най-вече междинна и висока. През деня ще е съвсем без превалявания, а повече слънчеви часове ще има над Западна България.

С южния вятър ще настъпи сензитивно стопляне: оптималните температури ще са най-вече сред 20° и 25° .

През нощта против неделя и в неделя ще доминира облачно време. От запад на изток ще превали, по линията на преминаващия леден атмосферен фронт, краткотрайно преваляванията ще са интензивни и обилни по количество. Силният югозападен вятър ще се смени с сдържан северозападен, в североизточните региони - север-североизточен. Ще стартира бързо намаляване на температурите, сензитивно ще бъде в Северна България, изключително в североизточните региони, където по-късно денем в неделя дъждът ще се примеси със сняг.

През първата половина от идната седмица времето ще остане доста динамично, с условия за превалявания и мощен вятър с изменяща се посока. В понеделник преваляванията ще са най-вече от дъжд, по-слаби спрямо неделя; вятърът краткотрайно ще бъде най-вече от изток.

Във вторник и сряда на доста места в Северна и по високите полета на Западна България дъждът ще премине в сняг, до момента в който в Южна преваляванията ще са най-вече от дъжд, там и температурите ще остават по-високи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР