Югозападният университет Неофит Рилски“ посрещна студенти от четири страни –

...
Югозападният университет Неофит Рилски“ посрещна студенти от четири страни –
Коментари Харесай

Студенти от Полша, Турция, Италия и Испания ще се обучават в ЮЗУ по програма „Еразъм+“

Югозападният университет „ Неофит Рилски “ посрещна студенти от четири страни – Полша, Турция, Италия и Испания. Те ще се образоват в университета по стратегия „ Еразъм+ “.

Отдел „ Международни просветителни стратегии и съдействие “ провежда дни на ориентировка за задграничните студенти, с цел да ги запознае с базата и опциите, които предлага университетът.

В първия ден студентите се срещнаха с Еразъм координаторите по факултети и разгледаха кампуса на Югозападния университет „ Неофит Рилски “. Обиколката включваше посещаване на Университетската библиотека, STEM центъра и Спортния комплекс. Еразъм координаторът Станислав Грозданова срещна студентите с опциите за спорт и разнообразни курсове в университета.

Програмата продължи със семинар на тематика „ Изграждане на общественост, основаване на работни места, тактики за развиване на кариера и кариерно насочване “, воден от

Флориан Зейевски – кариерен съветник от Германия.

Първият ден на ориентировка приключи със засаждане на дръвче в двора на Първи образователен корпус. Така студентите продължиха самодейността „ Еразъм гора “ в кампуса на Югозападния университет, чиито основи бяха сложени през 2021 година Идеята на отдел

„ Международни просветителни стратегии и съдействие “ е тя да се трансформира в традиция.

Във втория ориентационен ден студентите посетиха Рилския манастир и Регионалния исторически музей в Благоевград. Техен екскурзовод беше гл. ас. доктор Янко Христов, учител в катедра „ История “ на Правно-историческия факултет.

Еразъм студентите ще се образоват в четири от факултетите на университета – Философския, Филологическия, Правно-историческия и Факултета по изкуствата. Мобилността за част от студентите ще бъде един учебен срок, а за други от тях – една година.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР