Югоизточно държавно предприятие“ ДП Сливен изпълнява Проект Подобряване природозащитното състояние

...
Югоизточно държавно предприятие“ ДП Сливен изпълнява Проект Подобряване природозащитното състояние
Коментари Харесай

ЮИДП Сливен проведе демонстрационно залесяване на територията на ДГС-Карнобат

„ Югоизточно държавно дружество “ Директива за птиците Сливен извършва Проект „ Подобряване природозащитното положение на горски естествени местообитания и подкрепяне на екосистемните услуги, предоставяни от горите, посредством използване на лесовъдски практики и залесяване на територията на Югоизточно държавно дружество Сливен “, финансиран по Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 година “, съфинансирана от Европейския фонд за районно развиване на Европейския съюз.

В осъществяване на плана ЮИДП Директива за птиците гр.Сливен организира демонстрационно залесяване на фиданки на територията на Държавно горско стопанство – Карнобат. Горски чиновници и възпитаници от горскостопанската паралелка към СУ „ Христо Ботев “ - гр. Сунгурларе дружно се включиха в залесяването на дръвчетата. Лесовъдите срещнаха присъстващите с процесите по залесяване, дейностите по плана и образно демонстрираха по какъв начин вярно да засадят фиданките. Чрез изработката на ръчни тераси, изкопаване на дупки и засаждането на дръвчетата в тях, учениците участваха в основаването на новата просвета. Общата засадена повърхност на културата е 24 дка и се намира в землището на с. Есен, като в нея са залесени 12 000 дръвчета от дървесния тип червен дъб в осъществяване на плана.



Част от териториите за залесяване по плана са в границите на предпазени територии от Натура 2000, измежду които Река Тунджа 1, Река Тунджа 2, Сакар планина, „ Дервенски възвишения “, „ Екокоридор Камчия-Емине “, „ Свети Илийски възвишения “, „ Бакаджиците “, Странджа, Родопи Източни, Централен балкан - буфер и други Чрез плана ще се усъвършенства природозащитното положение на горски естествени местообитания и ще се спомогне за съхраняването на естественото биоразнообразие, повишение акомодацията и устойчивостта на горските екосистеми към измененията в климата и повишение капацитета им за асимилиране на излъчвания на парникови газове.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР