Югоизточно държавно предприятие“ ДП гр. Сливен взе участие с ловни

...
Югоизточно държавно предприятие“ ДП гр. Сливен взе участие с ловни
Коментари Харесай

ЮИДП представи ловни трофеи от благороден елен на изложение в ДЛС Воден-Ири Хисар

„ Югоизточно държавно дружество “ Директива за птиците гр. Сливен взе присъединяване с ловни титли от доблестен елен на провелото се обичайно ревю в Търговско предприятие „ Държавно ловно стопанство Воден- Ири Хисар “. Сред формалните посетители бяха зам.-министърът на Министерство на земеделието и храните – инж. Мирослав Маринов, шефът на ИАГ – инж. Стоян Тошев и проф. Нино Нинов. Директорът на ЮИДП инж. Димчо Радев също посети ревюто, дружно с други шефове на държавни предприятия, горски и ловни стопанства, представители на ЛТУ, ловни деятели и други.



ЮИДП показа 9 трофея, добити през сегашния ловджийски сезон на територията на ловните стопанства Ропотамо, Несебър и Мазалат. От тях 3 са отличени със златен орден, 1 - със сребърен и 3 - с бронзов орден. Посетителите имаха опция да видят и трите най-хубави трофея от типа в България, отстреляни през сезона.

На събитието бяха показани 76 трофея от общо 175 такива, включени в Каталог на добитите титли от доблестен елен, публикуван от СЦДП-Габрово. Повечето от участващите титли са отличени с медали по системата на Международния съвет по лова и запазване на дивеча (CIC). От разбора на включените в каталога титли излиза наяве, че 65 от тях са с точки над 210 и отличени с орден злато, още толкоз със сребро и 30 с бронз.

Присъствалите на ревюто ловни експерти от ЮИДП споделят, че положението на трофея и годините, на които той е изваден, демонстрират напъните и времето, които ловният собственик е вложил в работата си. На сходни събития всеки може да почерпи от опита прикрит зад положителните титли и да си даде сметка дали и къде може да усъвършенства работата си по селекция, полова и възрастова конструкция, както и във всички други ловностопански действия.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР