Югоизточна Европа е сред най-бързо развиващите се пазари на нови

...
Югоизточна Европа е сред най-бързо развиващите се пазари на нови
Коментари Харесай

Българите притежават най-много коли след словенците

Югоизточна Европа е измежду най-бързо разрастващите се пазари на нови леки коли в света, демонстрира отчетът „ Югоизточна Европа: Новата атрактивна дестинация за международната автомобилна промишленост “, направен от районния снабдител на бизнес информация и разбори SeeNews. През 2017 година Югоизточна Европа бележи годишен ритъм на напредък на притежаваните коли от 14%, до момента в който на европейско равнище той е 3,7%, а на международно равнище – едвам 1,9%.

От информацията излиза наяве още, че делът на бранша в Брутният вътрешен продукт на България нараства непрекъснато, като се чака да доближи към 5% за 2018. По данни на Евростат Словения е с най-голям индикатор от 531 притежавани коли на 1000 души през 2016 година България се подрежда на второ място с 441 автомобила на 1000 души, следвана от Хърватия и Румъния. Друг е въпросът в какво положение и на каква възраст са колите у нас.

Пазарът на нови коли в България се възвръща относително бързо през последните години, като за 2017 година са продадени 31 591 нови автомобила – два пъти повече спрямо спешната 2010 година не би трябвало обаче да се подценява обстоятелството, че огромна част от тези нови коли са включени в така наречен реизнос и поради по-атрактивните си цени се изнасят назад в Европа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР