Юго Нис (Франция) и Ян Желински (Полша) ще играят срещу

...
Юго Нис (Франция) и Ян Желински (Полша) ще играят срещу
Коментари Харесай

Австралийски тандем на финала на мъжките двойки в Australian Open

Юго Нис (Франция) и Ян Желински (Полша) ще играят против австралийците Джейсън Кублер и Ринки Хиджиката във финала на мъжките двойки на Откритото състезание на Австралия по тенис. Мачът за трофея ще се организира в събота, 28 януари.

Желински и Нис победиха на полуфиналите френския тандем Фабрис Мартен и Жереми Шарди с 6:3, 5:7, 6:2 за час и 50 минути игра. Преди година на Откритото състезание на Съединени американски щати двамата доближиха до четвъртфиналите. Те имаха най-големи усложнения във втория сет, в който позволиха пробив при 5:6.

Представителите на домакините Хиджиката и Кублер също се класираха за първия си край в шампионатите от Големия шлем. Двамата надиграха поставените под номер 8 в схемата  Марсел Гранойерс (Испания) и Орасио Себайос (Аржентина) с 6:4, 6:2 в мач, траял час и 18 минути.

Австралийците отпаднаха на полуфиналите в Мелбърн през 2022-а, когато отстъпиха пред сънародниците си и бъдещи първенци Ник Кирьос и Танаси Кокинакис.

С класирането на Джейсън Кублер и Ринки Хиджиката на финала на Откритото състезание на Австралия ще има напълно локална двойка за втора поредна година за първи път от Тод и Марк Уудбридж през сезон 1997/1998.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР