Юбилейният iPhone X се очаква да стане стане новият хит

...
Юбилейният iPhone X се очаква да стане стане новият хит
Коментари Харесай

iPhone X или Galaxy Note 8: Кой е по-добър?

Юбилейният iPhone X се чака да стане стане новият шлагер на пазара на смарт телефони през ноември, тъкмо в точния момент преди коледните празници. Задачата пред Apple да продаде допустимо най-вече бройки от модела обаче няма да е лесна, като той ще би трябвало да се конкурира с редица флагмани, набиращи скорост и печелещи благосклонностите на потребителите.

Един от тях, а може би и най-големият съперник на iPhone X, е Galaxy Note 8, който беше показан през предишния месец и към този момент е пуснат в продажба. Редакторът на CNBC Тод Хасълтън се пробва да изтъкне най-големите преимущества и разлики сред двата смарт телефона.

" Galaxy Note 8 е друг в доста аспекти. Той работи с Android и е много по-голям като размер от iPhone X ", показва специалистът.

Ето обаче всички разлики сред моделите по категории:

Използване на биометрични индикатори

" Когато става въпрос за потреблението на биометрични данни, наподобява Note 8 разполага с всички вероятни варианти в тази посока ", споделя Хасълтън.

Иначе казано устройството има датчик за разчитане на пръстови отпечатъци, подобен за ирисово сканиране и сканиране на лицето, като всички функционалности могат да бъдат употребявани за отключване на телефона.

" Лицевото различаване е комфортна, само че несигурна алтернатива, защото може да бъде " излъгано " благодарение на фотография на обещано лице ", изяснява експертът.

От своя страна от Apple залагат точно на него с новата си функционалност Face ID. iPhone X няма датчик за пръстови отпечатъци, както и ирисово сканиране. От компанията обаче дават обещание, че лицевото различаване е доста по-добро от предлаганото от Samsung.

 iPhone 8 и iPhone X - Apple показа смарт телефоните на бъдещето
iPhone 8 и iPhone X - Apple показа смарт телефоните на бъдещето

Устройствата оправдаха огромните упования

Жак за слушалки

След като предходната година Apple обърна тил на общоприетия жак за слушалки, юбилейният Х модел също не разполага с подобен. От своя страна Galaxy Note 8 към момента предлага жак за потребителите, които избират слушалките с кабел.

Електронни разплащания

С последния флагман на Samsung могат да бъдат осъществявани разплащания съвсем на всички места, с помощта на технологията LoopPay. Опцията Apple Pay също става все по-разпространена, само че към този момент не се поддържа на толкоз доста платформи, колкото Samsung Pay.

 Новият Samsung Galaxy Note 8 е тук. Колко ще коства у нас?
Новият Samsung Galaxy Note 8 е тук. Колко ще коства у нас?

Операторите към този момент оповестиха цените

Камери

" Изглежда iPhone X ще има в действителност убийствена камера с измененията, въведени от Apple, както и с редица варианти за редактиране на фотосите. Samsung също има сходни функционалности, само че те не са толкоз напреднали като тези на американския производител ", показва Тод Хасълтън.

В допълнение Apple предлага нова предна камера с варианти за доста положителни селфита, каквито Galaxy Note 8 няма.

Екрани

Дисплеят на iPhone X е 5,8 инча, а на Note 8 е доста по-голям - 6,3 инча. И двата са OLED, като дисплеят на модела на Samsung е закривен в краищата.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР