Юбилеят на един легендарен изтребител и един боен хеликоптер ще

...
Юбилеят на един легендарен изтребител и един боен хеликоптер ще
Коментари Харесай

Авиацията чества три славни юбилея - ето кои

Юбилеят на един именит изтребител и един военен хеликоптер ще честваме в един и същи ден на 28 юн и.Това са МиГ-29 и Ми-24.

Покрай съветска техника ще означаваме и различен, не толкоз прочут празник – 20-годишнината от първото ни закупуване на американският Бел-206 .

В база „ Граф Игнатиево ” е квалифициран открит летателен ден. На него летците честват третото десетилетие от постъпването на въоръжение на МиГ-29 .

Точно в 11.30 часа военният министър Александър Каракачано в ще валидира пощенска марка с облика на самолета.

Гости в базата ще са началникът на защитата военачалник Андрей Боцев , заместник-министърът на превоза и известия Димитър Геновски и командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков .

Ще бъде показана премиерата на филм, отдаден на историята на самолета. В Графа ще пеят естрадните звезди Маргарита Хранова , Росица Кирилова и Орлин Горанов .

Гости са и фолкпевиците Гуна Иванова и Бойка Дангов а.

База Крумово ще направи в 16 часа среща на поколенията във Военния клуб .

Тя е отдадена на 40-годишнината на " летящия танк Ми-24 " , както и 20-годишнината на надалеч по-скромния Бел-206 . И тук ще бъде показан филм за двата хеликоптера.

Как получихме МиГ-29

Първите два учебно-бойни МиГ-29 кацат на 15 юни 1989 година, а първите шест бойни аероплан а – на 19 юни. През 1990 година всички контрактувани изтребители МиГ- 29 – 18 бойни и 4 учебно-бойни са признати на въоръжение.

Летящият танк ми-24

Щурмовият вертолет Ми-24 е първият и единствен военен вертолет в състава на Военновъздушните сили на Република България.

Приет е на въоръжение през 1979 година

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР