YouTube ще интегрира набор от инструменти за набиране на средства,

...
YouTube ще интегрира набор от инструменти за набиране на средства,
Коментари Харесай

YouTube подпомага нестопанския сектор с нови инструменти за дарения

YouTube ще интегрира набор от принадлежности за набиране на средства, които организациите с нестопанска цел ще могат да употребяват, с цел да набиране на дарения от своите почитатели. Части от бета версията на пакета YouTube Giving могат да бъдат забелязани в определени канали на сходни организации. Една от тях е тази на природозащитниците от Hope for Paws от Лос Анджелис, известна със спасяването на бездомни и измъчвани животни. Организацията употребява новите принадлежности, които включва и акция за набиране на средства с бутон " Дари ", подложен в дясно от имената на основателите на видеоклиповете и предаванията онлайн.



YouTube твърди, че единственото нещо, което организациите с нестопанска цел би трябвало да създадат, е да приготвят акцията, а платформата ще се погрижи за логистиката и обработката на заплащанията. По време на бета интервала YouTube даже ще покрие 100% от таксите за транзакции на всички дарения. За страдание, към момента не е ясно какви ще бъдат те след това.

Платформата също по този начин вкарва и функционалност няколко групи да набират средства дружно. Инструментът се назовава Community Fundraisers и сега е разполагаем още веднъж в бета версия за избран брой определени организации. Той се разграничава от главната версия по това, че разрешава на разнообразни канали да събират дарения през едни и същи материали. Детската изследователска болница " St. Jude " към този момент употребява тази функционалност в партньорство с 12 основатели на игри, с цел да набере средства за проучване на рака.

През идващите седмици YouTube се чака да пусне и инструмента Campaign Matching, който намира съвпадения сред акциите на другите организации в панела за набиране на средства. Също по този начин платформата вкарва опцията Super Chat for Good, вид на Super Chats.

За да не се злоупотребява с тези принадлежности, YouTube ще даде достъп до тези принадлежности единствено на лицензирани и тествани организации, в началото в Съединени американски щати, а по-късно вероятно и в други географски региони. Този набор от функционалности може да подсигурява, че парите на донорите ще отидат в самите неправителствени организации, а не в нечий джоб.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР