YouTube Shorts вече прави по 50 млрд. гледания на съдържанието

...
YouTube Shorts вече прави по 50 млрд. гледания на съдържанието
Коментари Харесай

Вече можете да печелите пари от конкурента на TikTok

YouTube Shorts към този момент прави по 50 милиарда гледания на наличието си всеки ден - близо 70-процентов растеж на годишна база, разгласи изпълнителният шеф на компанията майка Alphabet Сундар Пичай, представен от Business Insider. Платформата за къси видеа, която е пряк съперник на TikTok, се появи през 2021 година и към този момент дава опция на основателите на наличие да получават дял от рекламните доходи.

За задачата се уголемява обсега на YouTube Partner програмата, която досега беше единствено за по-дългите видеа, качени в платформата за видеосподеляне. Това през годините се потвърди като постоянен канал за монетизация - дружно с партньорствата с марки и продажбата на лични артикули.

Резултатите на Shorts бяха от дребното положителни вести при представянето на доклада за последното тримесечие на 2022 година на Alphabet. Приходите на YouTube са спаднали с 600 млн. $ до $8 милиарда, като обяснението на компанията е, че бизнесите свиват рекламните си бюджети поради опасения от криза.

В същото време, TikTok не е обществено търгувана компания и не е оповестявала настоящи данни за гледанията на видеата си, само че още през септември 2021 година разгласи, че има 1 милиарда дейни консуматори всеки месец. Изпълнителният шеф Шоу Зи Чу пък сподели през септември, че чака китайската обществена мрежа да генерира 10 милиарда доходи през 2022 година

Meta също се пробва да стабилизира позициите си в изискванията на изменящи се желания на потребителите и, след години на опозиция, може да позволи шерването на рекламни доходи със основателите на Instagram Reels.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР