YouTube: Предстои ни работа за ограничаване на дезинформацията Компанията продължава ...

YouTube: Предстои ни работа за ограничаване на дезинформацията Компанията продължава

YouTube: Предстои ни работа за ограничаване на дезинформацията

YouTube: Предстои ни работа за ограничение на дезинформацията Компанията не престава да работи в Русия, с цел да доставя самостоятелни вести в страната, твърди основният изпълнителен шеф Сюзън ВойчицкиПрепоръчай (0)
YouTube постоянно може да усъвършенства работата си за битка с дезинформацията. Това съобщи основният изпълнителен шеф Сюзън Войчицки по време на изявление в границите на Световния стопански конгрес в Давос, като посочи напредъка на компанията през последните шест години - даже когато в платформата внезапно набъбнаха лъжите за пандемията Covid-19 и изборите.

„ Винаги ще има тласъци за хората да основават дезинформация ", съобщи представена от Bloomberg Войчицки в Давос, където засегна всички въпроси - от войната в Украйна до възгледите си за делото „ Роу против Уейд ". „ Предизвикателството ще бъде да продължим да изпреварваме това и да се уверим, че разбираме какви са тези източници “.

Услугата за стрийминг на видео, благосъстоятелност на Гугъл, която пък е част от Alphabet Inc., от дълго време е подложена на заселени излъга и теории на конспирациите. През януари световна коалиция от проверители на обстоятелства написа отворено писмо, в което прикани YouTube да предприеме ефикасни дейности против дезинформацията, заявявайки, че компанията до огромна степен заобикаля инспекции макар проблематичното наличие, което се появява всекидневно в платформата. През април в отчет на Градския университет на Ню Йорк и Dartmouth College се установи, че YouTube е дал опция на публика от възмутени хора елементарно и неведнъж да получава достъп до екстремистко наличие в платформата.

Войчицки съобщи, че не е виждала този отчет, „ само че сигурно има доста други отчети, които ни дават добра оценка ". Тя добави, че при използването на своите политики, които имат за цел да понижат разпространяването на гранична и нездравословна дезинформация, като в същото време предизвикват авторитетните източници, съгласно последните изследвания на YouTube са пропуснати единствено към 10-12 видеоклипа с нарушено наличие на 100 000 гледания на видеоклипове в платформата.

Тя разказа и провокациите, пред които е изправен YouTube при модерирането на наличие по време на световни рецесии, в това число войната в Украйна. През 2019 година, изправена пред обществени рецензии, че е предоставила отворена платформа за идеологии, проповядващи ненавист, компанията обърна позицията си за разрешаване на отричането на жестоки събития като Холокоста. По-рано тази година, сподели Войчицки, видеосайтът разшири тази политика, с цел да не разрешава наличието, което предизвиква отричането или тривиализирането на руско-украинската война, като блокира канали, свързани с подкрепяните от съветската страна медии RT и Sputnik в цяла Европа.

Но YouTube не престава да работи в Русия, с цел да доставя самостоятелни вести в страната, сподели Войчицки. „ Средностатистическият жител в Русия има безвъзмезден достъп до същата информация, до която имате достъп тук, от Давос ", сподели тя.

Това, от което видеоплатформата няма да се откаже, е задължението ѝ към свободата на словото, разясни мениджърът. В отговор на въпрос за възгледите ѝ по отношение на позицията на Върховния съд на Съединени американски щати за възможна анулация на решението „ Роу против Уейд ", което затвърди правото на аборт в страната в протежение на половин век, Войчицки съобщи, че персонално тя има вяра, че дамите би трябвало да имат право да избират по кое време да станат майки.

„ Отнемането на закон и право, което имаме от съвсем 50 години, ще бъде огромна спънка за дамите, само че това е моето персонално мнение ", сподели Войчицки. „ Ръководейки компания, която в действителност е фокусирана върху свободата на словото, желаеме да сме сигурни, че даваме опция за необятен набор от отзиви, че всеки има право да изрази своята позиция - при изискване, че дава отговор на нашите насоки за общността “, добави той.

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg