YouTube намали изискванията към авторите за достъп до инструментите за

...
YouTube намали изискванията към авторите за достъп до инструментите за
Коментари Харесай

YouTube радикално намали изискванията за включване на монетизацията

YouTube понижи условията към създателите за достъп до инструментите за монетизация в границите на партньорската стратегия на YouTube (YPP). За да влезете в програмата, към този момент са задоволителни 500 клиента вместо 1000. Изискванията за брой гледания също са доста понижени. Компанията уголемява своята партньорска стратегия за създателите от Съединени американски щати, които към този момент са част от YPP и имат над 20 000 клиенти.

YouTube разгласява нови прагове за влизане в партньорската стратегия за основателите на видео. Сега се изискват 500 клиенти вместо 1000, 3 качвания на видеоклипове в границите на 90 дни, 3000 часа гледане през последната година (преди бяха 4000) или 3 милиона гледания на Shorts през последните 90 дни (преди бяха 10 милиона).

Авторите, които преминат бариерата за влизане, могат да аплайват за YPP и да получат достъп до инструментите като “Благодаря ви “, “Суперчат “ и “Суперстикер “, както и инструментите за абонамент като участие в канал и опцията за разпространение на личните си артикули благодарение на партньорската стратегия „ Покупки “. YouTube ползва тези нови критерии в Съединени американски щати, Обединеното кралство, Канада, Тайван и Южна Корея. По-късно новите условия ще бъдат въведени и за други страни, в които YPP работи.

Компанията още уголемява и пилотния план за партньорски стратегии “Покупки “ за повече създатели в Съединени американски щати. Създателите, които към този момент вземат участие в YPP и имат над 20 000 клиенти, ще могат да маркират продуктите, които разпространяват, във видеоклиповете и да печелят комисионна. YouTube предишния ноември показа функционалности, свързани с извършването на покупки посредством късите видео клипове в Shorts за определени създатели от Съединени американски щати.

Изискването за качване на три видеоклипа в границите на 90 дни усложняват достъпа до партньорската стратегия, защото основателите на дълги видеоклипове може да нямат материал за три видеоклипа в границите на три месеца, макар милионите гледания. YouTube е подготвен да даде повече детайлности по отношение на новите си стратегии на конференцията VidCon идната седмица.

През март YouTube трябваше да промени разпоредбите си против потреблението на хули при започване на видеото. Миналата есен компанията вкара политика за дисквалифициране на всеки видеоклип, който употребява хули в границите на първите 15 секунди, даже в случай че е остарял видеоклип. Съгласно новата политика, компанията слага времево ограничаване до седем секунди и разрешава нецензурни думи в музиката.

Напоследък YouTube се концентрира върху въвеждането на нови принадлежности за обезпечаване на доходи за основателите на къси видеоклипове. През февруари компанията стартира да споделя рекламните си доходи от къси видеа с техните основатели. В доклад за четвъртото тримесечие на 2022 година, компанията съобщи, че броят на гледанията на Shorts надвишава 50 милиарда на ден. За съпоставяне, конкурентната видео-услуга на Meta от Reels имаше 140 милиарда гледания на ден в Instagram и Фейсбук предишния октомври.

Миналата година YouTube анонсира Creator Music, представляващ инструмент за композитори и музиканти, с цел да получават пари от потреблението на тяхната музика във видеоклиповете. През март компанията започва нова метрика за следене на общия обсег на изпълнителя в голям брой формати, в това число и при късите видеоклипове.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР