YouTube спира рекламните приходи на Ръсел Бранд след искове за сексуално посегателство

...
YouTube казва, че Ръсел Бранд вече няма да печели пари
Коментари Харесай

YouTube казва, че Ръсел Бранд вече няма да печели пари от сайта за стрийминг на видео, след като няколко жени отправиха обвинения в сексуално насилие срещу комика, превърнал се в влиятелен актьор.

YouTube каза, че осигуряването на приходи от акаунта на Brand, който има 6,6 милиона абонати, е спряно „след сериозни обвинения срещу създателя“.

„Това решение важи за всички канали, които може да са собственост или управлявани от Russell Brand“, каза видеоуслугата, собственост на Google.

Други канали, свързани с главната страница на Brand в YouTube, включват Awakening With Russell (426 000 абонати), Football Is Nice (около 20 000 абонати) и Stay Free With Russell Brand (22 200 абонати).

Бранд все още има присъствие в Rumble, видеосайт, популярен сред някои консерватори и крайнодесни групи, където неговият канал има 1,4 милиона последователи.

48-годишният Бранд отрича обвиненията за сексуално насилие, направени от четири жени в документален филм на телевизия Channel 4 и вестниците The Times и Sunday Times.

Обвинителите, които не са назовани, включват една, която каза, че е била сексуално насилвана по време на връзка с него, когато е била на 16. Друга жена казва, че Бранд я е изнасилил в Лос Анджелис през 2012 г.

Четирите обвинения датират от 2006 г. до 2013 г. Столичната полиция на Лондон каза, че откакто тези твърдения са били публикувани, тя е получила доклад за отделно сексуално насилие, датиращо от 2003 г.

Бранд издаде видео съобщение в социалните медии, за да отрече „много сериозните криминални обвинения“ часове преди те да бъдат публикувани в събота.

„Тези обвинения се отнасят за времето, когато работех в мейнстрийма, когато бях във вестниците през цялото време, когато бях във филмите. И както съм писал много в книгите си, бях много, много безразборен“, каза Бранд. „Сега, по време на това време на промискуитет, връзките, които имах, винаги бяха по взаимно съгласие.“

Промоутърите отложиха оставащите дати в поредица от концерти на живо на Brand.

Известен със своите необуздани и рисковани изправяния, Бранд беше голяма звезда в Обединеното кралство в началото на 2000-те. Водеше предавания по радиото и телевизията, написа мемоари, описващи битките му с наркотиците и алкохола, появи се в няколко холивудски филма и беше женен за поп звездата Кейти Пери от 2010 до 2012 г.

Източник: Ал Джазира и информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg