YouTube блокира канала на телевизията на руската Дума Дума ТВ,

...
YouTube блокира канала на телевизията на руската Дума Дума ТВ,
Коментари Харесай

YouTube блокира канала на руския парламент


YouTube блокира канала на малкия екран на съветската Дума " Дума ТВ ", която излъчва онлайн парламентарните съвещания. Мярката провокира бурни реакции от страна на съветски публични представители, които обявиха, че най-популярната в света платформа за видеосподеляне може да бъде глобена за това си деяние, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3993
Днес в YouTube се появи известие, че каналът на Думата е " отстранен поради нарушение на Условията за прилагане на YouTube ". YouTube, който е благосъстоятелност на компанията " Алфабет ", е под напън от съветския регулатор в региона на известията, осведомителните технологии и медиите " Роскомнадзор ", а управляващите в Русия незабавно реагираха на новината. " Съдейки по всичко, YouTube самичък си подписа присъдата. Запазете наличието си и го прехвърлете на съветски платформи. И побързайте ", съобщи в чат приложението Телеграм представителят на съветското външно министерство Мария Захарова.

Държавният телекомуникационен регулатор заяви, че е изискал от Google неотложно да възвърне достъпа до парламентарния канал на Думата. " В осведомителната война, разпалена от Запада против страната ни, американската айти компания се придържа към блестящо изразена антируска позиция ", съобщи " Роскомнадзор ". Вячеслав Володин, ръководителят на Думата, съобщи, че дейностите на YouTube са следващото доказателство за нарушение на права и свободи от Вашингтон. " Съединени американски щати желаят да получат монопол над разпространяването на информация. Не можем да го допуснем ", сподели Володин в Телеграм.

След като на 24 февруари изпрати хиляди бойци в Украйна, Русия ограничи достъпа до Туитър и водещите платформи на компанията " Мета " Facebook и Инстаграм. Преди това съветските управляващи се пробваха да забранят Телеграм, който в този момент съветските публични представители необятно употребяват. Забрана беше наложена, само че в средата на 2020 година бе анулирана. Някои съветски медии дефинираха тогава това решение като капитулация, само че " Роскомнадзор " съобщи, че е постъпили по този начин, тъй като съветският основател на приложението Павел Дуров е бил подготвен да сътрудничи в битката с тероризма и екстремизма в платформата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР