YouTube блогърът Jacob R разглоби портативното игрово устройство Sony PlayStation

...
YouTube блогърът Jacob R разглоби портативното игрово устройство Sony PlayStation
Коментари Харесай

Разглобяването на Sony PlayStation Portal показа лоша ремонтопригодност и чип на Qualcomm вътре

YouTube блогърът Jacob R разглоби портативното игрово устройство Sony PlayStation Portal, с цел да оцени неговата ремонтопригодност и също по този начин да ревизира вътрешното му наличие. Той не е работил доста деликатно, само че това е било задоволително, с цел да се направи изводът, че ремонтът на устройството е спорен.

Sony PlayStation Portal не е независима портативна игрова подпора — устройството е проектирано да се свързва с конзолата PlayStation 5 и да транслира игрите от нея. От една страна, това оказа помощ да се понижи цената на устройството до $200, а въпреки това — то получи непретенциозен процесор от Qualcomm с маркировката SG4150P. Това евентуално е Snapdragon 4 Gen 1, само че в конзолата неговите благоприятни условия са лимитирани единствено до транслацията на изображенията и обработката на данните от геймърския контролер. Може би в бъдеще запалянковците ще измислят по какъв начин да разпрострат изцяло неговия капацитет.

Но поддръжката на Sony PlayStation Portal се оказа същински проблем. Оказа се допустимо цялостното демонтиране на устройството, като просто се нагрее и се отлепи екрана от корпуса — под екрана незабавно се появява батерията (4370 mAh, 16,9 Wh). Това може да не е най-хубавото решение, защото не се предлага излагането на батериите на високи температури. Това в бъдеще ще направи и извънредно сложна независимата промяна на развалената батерия.

Всичко това не тормози почитателите на Sony PlayStation: портативната подпора, която беше пусната в продажба на 15 ноември единствено в някои райони, незабавно се оказа с недостиг — беше разпродадена съвсем на всички места.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР