YouTube активно разширява възможностите на услугата си за кратки видеоклипове

...
YouTube активно разширява възможностите на услугата си за кратки видеоклипове
Коментари Харесай

В YouTube Shorts ще бъдат добавени много нови функции, подобни на тези в TikTok

YouTube интензивно уголемява опциите на услугата си за къси видеоклипове Shorts, в това число добавяйки функционалности, заимствани от TikTok. Новите функционалности включват отвесно предаване онлайн, редом записване и спомагателни принадлежности за основаване на short-ове (кратки видеоклипове) от цели видеоклипове в YouTube.

YouTube опитва с прибавянето на предварителни изгледи на излъчвания онлайн в каналите на потребителите. Зрителите могат да гледат обещано предаване и по-късно да прелистват канал, цялостен с други излъчвания. Функциите за монетизиране на създателите, като заплатен чат и платени абонаменти също ще бъдат налични в този канал.

Публикуването на видеоклипове онлайн може да помогне на създателите да намерят нова публика със Shorts. Няма по какъв начин да не създадем паралел с TikTok, който натъртва на видеото онлайн като метод за продажба на артикули, прецизиране на целевите аудитории и образуване на виртуални събития, които усилват ангажираността. YouTube даде обещание появяването на видеоклипове онлайн в цялостен екран през идващите месеци.

Компанията вкарва и нови функционалности за основаване на short-ове. В момента се тестват нови принадлежности за основаване на short-ове от клип в YouTube, в това число с опция за мащабиране и изрязване на истинския видеоклип. Създателите на short-ове ще получат и нова функционалност, която предлага добиване на аудиото и резултатите, употребявани в истинския видеоклип. Аудиото ще стартира от същата времева марка като клипа на потребителя.

От през вчерашния ден е добавена и опцията за запис на видеоклип до различен клип, сходно на функционалността TikTok Duet. Функцията, в тази ситуация наречена Collab ще включва голям брой оформления, а основателите ще могат да употребяват резултата в къси и елементарни видеоклипове в YouTube.

YouTube навлезе в сериозна конкурентна борба с превъзходството на TikTok. В устрема си да притегли повече основатели YouTube неотдавна намали квалификационните си условия за монетизация в платформата, като отвори някои от функционалностите на партньорската стратегия на YouTube за основателите с дребна публика.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР