Йотова за предстоящата рокадата в МС: Радев ще спази Конституцията,

...
Йотова за предстоящата рокадата в МС: Радев ще спази Конституцията,
Коментари Харесай

Йотова за предстоящата рокадата в МС: Радев ще спази Конституцията, няма да има бавене на процедурата


Йотова за идната рокадата в Министерски съвет: Радев ще съблюдава Конституцията, няма да има бавене на процедурата.

След старта на противоположното броене  за предстоящата  рокада в Министерския съвет,

в ицепрезидентът Илияна Йотова разгласи, че  президентът ще съблюдава Конституцията  и няма да има  бавене на процедурата.

По думите й  в страната има два отбора  при взимането на решения и главният не е този, който се намира в Министерски съвет.

Йотова не чака огромни промени  в политиката след промяната на държавните управления. Вицепрезидентът разяснява, че  президентската институция ще съблюдава конституционните правила  при полагането на клетва от страна на новите конституционни съдии. Коментарът тя направи от Белово, където се означават  146 години от освобождението на Беловския край.

„ Решенията се  взимат напълно в Народното събрание.  МС и в настоящия си тип, и в този, който ще бъде вероятно след ротацията са Б тимът. А тимът са  парламентарните лидери  и някои от ръководителите на парламентарните комисии. Там се взимат решенията. Досега Министерски съвет съгласно своите благоприятни условия ги извършва. Неслучайно не знаем една огромна част от министрите и до момента. От няколко дни Николай Денков  интензивно желае да ни внуши,  че ще взема някакви решения. Желая му триумф “, разясни Йотова.

Според нея  България може и да не получи дата  за присъединение към Шенген по суша тази година.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР