Йотова: Продължавам да съм оптимист, че правителство ще има. Това

...
Йотова: Продължавам да съм оптимист, че правителство ще има. Това
Коментари Харесай

Йотова: Продължавам да съм оптимист, че правителство ще има

Йотова: Продължавам да съм оптимист, че държавно управление ще има. Това съобщи пред NOVA вицепрезидентът Илияна Йотова.

На въпрос има вяра ли, че има късмет за сформиране на кабинет в границите на това Народно събрание, тя акцентира: ”Продължавам да бъда оптимист, че ще има държавно управление. Не споделям дали то ще бъде за положително или зло, само че  правителство ще има ”, безапелационна е Йотова.

Преди ден от администрацията на президента оповестиха, че указът на президента няма никакво отношение нито към структурата, нито към състава на Министерски съвет, а тяхното предложение за гласоподаване от Народното събрание е експлицитна отговорност на претендента за министър-председател.

Така в този момент отговорността е в Народно събрание – в случай че кабинетът не получи поддръжка, би трябвало да бъде връчен и вторият мандат. „ Не желая да давам препоръки. Но е добре, когато си депутат и парламентарист  – да познаваш добре Конституцията и законите. Ние спазихме текстовете и духа на българската конституция. Президентът подписа и изпрати указа в Народно събрание по този начин, както повелява главния закон на страната ”, съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова.

Още по тематиката:
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР