Йосиф Панов постигна най-престижната и най-важната победа в професионалната си

...
Йосиф Панов постигна най-престижната и най-важната победа в професионалната си
Коментари Харесай

Той го направи! Йосиф Панов защити световната си титла пред очите на Конър Макгрегър

Йосиф Панов реализира най-престижната и най-важната победа в професионалната си кариера, откакто показва висока класа в границите на 12 рунда и завоюва с единомислещо съдийско решение (116-114, 117-114, 115-113) против французина Саид Месауд в главната борба на MAX FIGHT 56.

Пепелянката заслужи международната купа на Универсалната боксова организация по незабравим метод, боксирайки се на забележително високо движение против твърд съперник. Конър Макгрегър почете и двамата бойци със специфичния “подобаващ ” бонус от 12 000 евро за “най-добрата борба ” на галавечерта.

Панов към този момент има 25 професионални победи и заслужи аплодисментите освен на Макгрегър, а и на към 10 хиляди екзалтирани фенове в “Арена София ”. Конър пък показа и същия финансов
бонус за " нокаут на вечерта ", дело на Борислав Велев - Рой в подглавната борба против Пабло Мендоса.

И двамата боксьори започнаха борбата малко с напрежение, което беше обикновено, поради сериозната отговорност. Движението с крайници беше непрекъснато в средата на кръга, а Йосиф последователно стартира да натрупа попадения на сметката си. Въпреки че Месауд добре движеше главата си, той стана жертва на някои положителни леви крошета на Панов. Левите крошета започнаха да се усилват в актива на Пепелянката, който подвигна темпото във втория рунд, нищо че срещата беше планувана за 12. Месауд редуваше офанзиви в тялото с такива в главата и поизравни “играта ”. “Влизай първи в размените и влизай финален ”, бяха напътствията от ъгъла на Панов в паузата сред рундовете.

В средата на четвъртия рунд Панов напълно потуши поривите на съперника си с ляво кроше, което мазета гумата на Масауд. Французинът сигурно показваше, че е заслужен съперник, само че към този момент плюеше кръв. Именно това беше стремежът на Пепелянката - офанзиви в тялото с дясна ръка и незабавно следващо ляво кроше в главата. След края на петата част, в която темпото продължаваше да е високо и двамата си спретваха същинска война, Масауд победоносно подвигна ръка във въздуха. Независимо от самонадеясното държание на французина, Йосиф изглеждаше непрекъснато в надзор на размените, въпреки да понасяше някои бодишоти. Панов приключи с отлично ляво кроше в последната секунда на рунда, а след края му реферът на кръга се забави да разтърве двамата и Масауд нанесе забранен удар.

В края на идващия рунд неспортсменското държание на французина продължи и той в последна сметка пусна кръв от носа на Йосиф, още веднъж нанасяйки удар след гонга. По-отчетливите попадения въпреки всичко бяха на сметката на Пепелянката, само че към този момент за всички беше ясно, че стихийните офанзиви на Месауд крият своята заплаха. Три пъти сигнал “стоп ” даде реферът на кръга, само че французинът не спираше офанзивите си и даже нанесе удар под пояса на Панов в деветия рунд, за благополучие незадоволително мощен. С нова нечиста офанзива Месауд отвори аркада над лявата вежда на Йосиф, само че още веднъж по-чистите попадения бяха в актива на българина.

Разпилените офанзиви на Месауд в действителност нанасяха повече провали посредством непозволени способи като лакти, а публиката крещеше “Хайде, Йосиф ” в поддръжка на Пепелянката. Французинът даже комично подвигна победоносно ръце след края на десетия рунд, като че ли не запомнил, че борбата е за шампионски пояс и надлежно е 12 рунда.

Темпото се накъса, главно инициирано от клинчовете на Месауд. Панов обаче пласира три чисти десни крошета в първия “шампионски рунд ” и това предизвика още повече клинчове от французина. Както и през целия мач, по този начин и в заключителните 3 минути на борбата, по-чистите, по-класните попадения бяха в актива на Йосиф. В последните десетина секунди Пепелянката мазета гумата на противника с дясно кроше, а когато тя му беше върната, настъпи краят на срещата.

В последна сметка под аплодисментите на Конър Макгрегър реферът справедливо подвигна ръката на Панов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР