Йосиф Миладинов се надява на добри резултати, с които да

...
Йосиф Миладинов се надява на добри резултати, с които да
Коментари Харесай

Йосиф Миладинов: Дано в Токио ни върви по вода

Йосиф Миладинов се надява на положителни резултати, с които да завоюва призово класиране на Олимпиадата в Токио.

18-годишният гений дружно с Антъни Иванов са очакванията в плуването за присъединяване във финали в японската столица.

Миналата седмица Миладинов завоюва две европейски трофеи на 50 и 100 метра бътерфлай на шампионата за юноши и девойки в Рим.

"Годината досега е доста сполучлива за мен. Надявам се да продължа по същия метод в Токио и Олимпиадата да премине по вода ", разяснява Миладинов. Той не пожела да дава гръмки обещания за медали.

"Ръководството на федерацията има своите упования, само че аз не мога да подсигурявам нищо. Ще направя всичко по силите си да реализира положителни резултати ", сподели Миладинов.

Диана Петкова, Калоян Левтеров и Любомир Епитропов, които също ще започват в Токио, се надяват да подобрят персоналните си достижения.

"Дано да съумея да се събера и да показва почтено България на Игрите в Токио ", сподели Диана Петкова, която има затрупан норматив на 200 метра съчетано.

"Важното е да сме спокойни и в Токио и да покажем на какво сме способни ", добави Калоян Левтеров, който ще започва в Токио на 200 метра тил, дисциплината, на която преди два дни завоюва бронз на Европейското за юноши в Рим.

Плувците в Токио ще бъдат водени от националния селекционер Кристиян Минковски.

"Не са доста страните, които имат петима плувци с затрупан норматив "А " за Олимпиадата. Имам леки терзания за организацията в олимпийското село, по отношение на графици за тренировки и ограниченията против КОВИД, само че каквото е за нас, това е и другите ", разяснява Минковски.

Той похвали тима за сполучливото показване на Европейското за юноши и девойки в Рим, на което Йосиф Миладинов завоюва две трофеи, Калоян Левтеров взе бронз, а също така българите записаха още три финала - пето място на Жанет Ангелова на 400 м свободен жанр, четвърто на юношеската щафета 4 по 100 м свободен жанр и седмата позиция на Левтеров на 100 м тил.

"Поздравявам целия тим за сполучливото показване, въпреки че има нотка на отчаяние поради щафетата, от която чаках орден, въпреки че и четвъртото място е чудесно класиране ", сподели още Минковски.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР