Йосиф Миладинов продължава с впечатляващото си представяне на националния шампионат

...
Йосиф Миладинов продължава с впечатляващото си представяне на националния шампионат
Коментари Харесай

Йосиф Миладинов потопи мъжкия рекорд и на 100 метра св. стил

Йосиф Миладинов продължава с впечатляващото си показване на националния шампионат по плуване за юноши и девойки старша възраст, който се организира във Варна.

17-годишният пловдивчанин, който живее в Швейцария, усъвършенства върха и на 100 метра свободен жанр. Той финишира първи за 49.27 секунди (23.30 секунди на 50 м), като прати в историята предходното достижение на Александър Николов от 49.53 сек от 2017 година Резултатът на Миладинов е и нов народен връх за старша възраст.

 Феноменално плуване на Йосиф Миладинов за нов народен връх на 100 м бътерфлай (видео)

Вчера Миладинов завоюва купата на 100 метра бътерфлай с впечатляващ връх от 51.55 секунди. Това е третата самостоятелна купа на международния и европейски медалист за юноши от предходната година от този шампионат. Той стана първенец още и на 50 м свободен жанр, а до края на шампионата в неделя му следва да започва в още една самостоятелна дисциплинираност – 50 м бътерфлай.

 Георги Аврамчев пред Sportal.bg: Очаквам два български плувни финала в Токио

Организатори на шампионата са Българска федерация по плувни спортове и Община Варна, които са се погрижили за отличните условия за провеждането на надпреварата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР