Йошихито Нишиока разби всички стереотипи за азиатското спокойствие и уравновесеност.

...
Йошихито Нишиока разби всички стереотипи за азиатското спокойствие и уравновесеност.
Коментари Харесай

Азиатска сдържаност? Нишиока загуби служебно гейм и демонстративно се предаде срещ Хуркач

Йошихито Нишиока разруши всички стандарти за азиатското успокоение и улегналост. Японецът загуби напълно надзор над страстите си в Синсинати и беше напът да бъде дисквалифициран. Левичарят вървеше към победа против Хуберт Хуркач и класиране за 1/8-финалната фаза на шампионата, само че пропусна голям брой шансове във втория сет и в последна сметка го загуби в тайбрек, което беше посрещнато от японеца с неотложно заличаване на ракетата му.

Оттам насетне Хуркач пое контрола над срещата и осъществя първия си пробив в мача, с цел да поведе с 3:1 в решителната част, а Нишиока реагира на това с изпратена топка отвън рамките на корта. Последва второ предизвестие и служебна точка в интерес на международния номер 6, само че това въобще не интересуваше непоставения тенисист, който реши да повтори безусловно същото деяние и да бъде осъден с цялостен гейм.

В почивката пък японецът не зае своето място за отмора, а седна тъкмо зад щаба си, с цел да им се оплаква през цялата пауза, рискувайки дисквалификация. Оттам насетне международният номер 52 загуби всякакво предпочитание да се съпротивлява и на процедура доигра мача, само че въобще не даде всичко от себе си, откакто загуби идващите 2 гейма и преднамерено не се опита да върне нито един от сервисите на Хуркач в последното подаване на любимеца, обявявайки тоталната си капитулажия, което беше посрещнато с освирквания от публиката.

Crazy Game Penalty
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР