Йорденис Угас постигна най-бляскавата победа в кариерата си, след като

...
Йорденис Угас постигна най-бляскавата победа в кариерата си, след като
Коментари Харесай

Кубинец нанесе тежка загуба на Мани Пакиао

Йорденис Угас реализира най-бляскавата победа в кариерата си, откакто изненадващо победи с единомислещо съдийско решение живата легенда Мани Пакиао в Лас Вегас. Кубинецът размени Ерол Спенс-младши като противник на великия филипинец, само че обратно на упованията съумя да го надвие в очите и на тримата съдии край кръга - 116:112, 115:113 и 116:112.

Така Угас, който избяга от Куба след бронзовия олимпийски орден от Пекин 2008, към този момент е първенец в полусредна категория на Световната боксова асоциация. Този пояс бе лишен точно от Пакиао в края на януари тази година и борбата се явяваше късмет за филипинския сенатор да си го върне.

42-годишната боксова звезда може и да се е качил на профи кръга за финален път в кариерата си, тъй като ще се кандидатира за президент на страната си и това евентуално ще попречи на спортната му кариера. Той към този момент има 62 победи, 8 загуби и 2 равенства с 39 нокаута, като това е първото му проваляне от спорното съдийско решение в интерес на австралиеца Джеф Хорн в родния му Бризбън през 2017-а.

Угас обаче не остави подозрения в превъзходството си против Пакиао, като ключът към триумфа му се оказаха водещите леви прави и контриращите десни. В “шампионските рундове” пък остана усещане, че на Пакиао ще му би трябвало нокаут, с цел да завоюва борбата, единствено че той не съумя да го реализира, като активът му в това отношение е един-единствен КО в последните 17 дуела, датиращи от 2010-а насам.

Угас пък предстоящо провокира непобедения първенец на Международната боксова федерация и Световния боксов съвет Ерол Спенс-младши.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР