Йорданският принц Хамза се закле във вярност към краля, след

...
Йорданският принц Хамза се закле във вярност към краля, след
Коментари Харесай

Йорданският принц Хамза се закле във вярност към крал Абдула II

Йорданският принц Хамза се закле във честност към краля , откакто монархът одобри ходатайство поради спор в кралското семейство , което докара до слагане на някогашния престолонаследник под домакински арест, оповестиха от кралския двор, осведоми Агенция Франс Прес.
 Бившият престолонаследник на Йордания е под домакински арест
Бившият престолонаследник на Йордания е под домакински арест

Принцът е обвинен в сговор с опозицията...

Правителството упрекна Хамза, някогашен престолонаследник и полубрат на крал Абдула II, в скрит план за дестабилизиране сигурността на монархията.

По-рано Хамза, арестуван с още минимум 16 души, заяви, че е подложен под домакински арест в двореца си в Аман, само че се закани да наруши заповедите, които лимитират придвижването му. Но наподобява, че принцът е трансформирал тона си, откакто даде обещание да поддържа крал Абдула.

В писмо, представено от двореца, 41-годишният принц се заклева да остане правилен на краля . Той отбелязва още, че постоянно ще е подготвен да помогне и да поддържа краля и неговия престолонаследник.

Съобщението на Хамза е оповестено малко след изказване от двореца, че Абдула се е съгласил на ходатайство за разрешаване на различията с принц Хамза в границите на кралското семейство.

Посредническата активност я води чичо му, принц Хасан, някогашен престолонаследник.
 Йордания осуети опит за прелом против крал Абдула II
Йордания осуети опит за прелом против крал Абдула II

Арестувани са доближени на кралското семейство

Хамза, чиято купа на престолонаследник е отнета от Абдула през 2004 година, е гневен критик на монархията, обвинявайки я в корупция, непотизъм и властническо ръководство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР