Йорданският крал Абдула Втори е отменил посещение в Румъния, предвидено

...
Йорданският крал Абдула Втори е отменил посещение в Румъния, предвидено
Коментари Харесай

Йорданският крал отмени посещение в Букурещ в знак на протест

Йорданският крал Абдула Втори е отменил посещаване в Румъния, планувано в началото за през днешния ден, в символ на митинг след изявление на румънския министър председател за пренасяне на посолството на Румъния в Израел от Тел Авив в Ерусалим, съобщи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Крал Абдула Втори реши да анулира планувано за понеделник посещаване в Румъния в символ на взаимност с Ал Кудс /Ерусалим/, се показва в известие на кралския замък.

Решението за анулация на визитата, което трябваше да бъде белязано от подписването на няколко съглашения в разнообразни области, е било взето " след изказванията в неделя на румънския министър председател за прекачване на посолството на страната й от Тел Авив в Ерусалим ", се отбелязва в текста.

Румънският министър председател Виорика Дънчила даде обещание през вчерашния ден във Вашингтон, че нейната страна ще реалокира посолството си в Израел от Тел Авив в Йерусалим. Румънският президент Клаус Йоханис незабавно подсети още веднъж съпротивата си против сходно пренасяне.

Дънчила е направила изказването на конференция на Американско-израелския комитет по публични връзки. Тя е изтъкнала още, че е решена да способства за по-близки връзки сред Израел и целия Европейски съюз, изключително в този момент, когато Румъния е ротационен ръководител на Европейски Съюз, показват румънски медии.

Подобно пренасяне, което би последвало пътя, открит през декември 2017 година от американския президент Доналд Тръмп, би трябвало да получи утвърждение от румънския президент, с цел да стане действителност, прецизира Агенция Франс Прес.

Но десноцентристкият президент Йоханис, който е в открит спор с лявото болшинство, се опълчва на желанието на държавното управление да последва образеца на Съединени американски щати, отбелязва организацията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР