Йордански спасители издирваха втори ден за останалите оцелели под развалините

...
Йордански спасители издирваха втори ден за останалите оцелели под развалините
Коментари Харесай

 9 загинали при срутването на жилищна сграда в Йордания  

Йордански спасители издирваха втори ден за останалите оживели под руините на срутена постройка в столицата Аман, като досега е доказана гибелта на девет души, заяви " Ройтерс ".

Най-малко 25 души са се намирали в жилищната постройка по време на случая.

Спасителите на гражданската отбрана работиха през цялата нощ, с цел да отстранят срутени бетонни покриви и да вдигнат парчета в обезверено търсене на оживели. Около дузина души са били евакуирани до момента, няколко със съществени пострадвания, споделиха болнични източници.

По-рано държавното управление сподели, че счита, че минимум 10 души към момента са под руините и някои може да са живи.

Ръководителят на Гражданска отбрана Хатем Джабер сподели пред кореспонденти, че интервенциите по търсене и избавяне ще продължат, до момента в който няма вяра за намиране на повече оживели, добавяйки, че са включени над 350 спасители, както и дронове и полицейски кучета.

Петима починаха при сриване на жилищна постройка в ЙорданияОБНОВЕНА
Петима починаха при сриване на жилищна постройка в Йордания

Търсенето на още оживели към момента продължава

Последният оживял, изваден от отломките, е 5-месечно бебе, което е в устойчиво положение, сподели източник от болничното заведение.

Припомняме, че министър председателят Бишер Ал-Хасаунех разпореди следствие, защото чиновниците упрекнаха неприятното положение на постройката.

Прокуратурата е образувала наказателно дело против бизнесмен, който е правил сондажи в постройката в дните преди рухването ѝ, и един от притежателите на постройката по отношение на случая, заяви през вчерашния ден правосъден източник.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР