Йорданка Фандъкова заяви, че основният и голям пропуск при ремонта

...
Йорданка Фандъкова заяви, че основният и голям пропуск при ремонта
Коментари Харесай

Фандъкова отчете: Провалихме се в комуникацията за "Графа"

Йорданка Фандъкова съобщи, че главният и огромен пропуск при ремонта на столичната ул. " Граф Игнатиев " е забравената връзка с хората.

" Урокът, който научихме във връзка цялата реорганизация на улица " Граф Игнатиев " е, че единствено работа не е задоволителна. Заложихме на съществени старания в това да подготвим, защитим и осъществяваме плана и пропуснахме момента за дейна връзка с жителите и изключително с живеещите и работещите в тази зона ", съобщи кметът на София пред Дарик радио.

" За 8 месеца беше реконструирана трамвайната линия. Реконструкцията на " Граф Игнатиев " не е единствено плочи и павета. Това е един повсеместен план с големи вложения в подземната инфраструктура. Когато стартира да се отваря и да се отстраняват старите настилки се появи една ужасна картина – цялостен безпорядък в подземните мрежи. Всичко това трябваше да бъде подредено, бяха сменени канализацията, която беше отпреди над 100 години, част от топлопреносната мрежа. Всичко това обаче не се вижда ", сподели Фандъкова.

Тя сподели още, че няма да влиза в спор за естетиката към плочките пред " Свети Седмочисленици " и визията на " Граф Игнатиев " и прикани да се чуят оценките на хората след завършването на ремонтите.

Йорданка Фандъкова дефинира тематиката за качеството на въздуха като водеща в градския дневен ред на София и на всички огромни градове.

Кметът уточни, че към 55 000 семейства на територията на Столична община се отопляват на твърдо битово гориво.

" А това изключително през зимата е най-сериозният източник на замърсявания на въздуха. Това е и една от най-важните ограничения, които заложихме. Като общо над 100 са ограниченията за възстановяване качеството на въздуха и това на процедура са ограниченията, които всички градове подхващат. Важно беше да намерим метода и механизма да подкрепим жители и семейства, които сами не биха могли да се оправят. И в този момент имаме два плана, които ще ни подкрепят до три години да подменим безплатно инсталациите на 1/3 от семействата, които се отопляват на твърдо битово гориво ", акцентира Фандъкова.

Тя напомни, че при започване на годината е предложила няколко законодателни промени, които държавното управление към този момент е приело.

" Това е една дребна част от напъните. Предложили сме и въвеждане на стикери за екологичен стандарт на колите, тъй че да може в дни със повишени правила на фини прахови частици да затваряме избрани зони в града, съчетано с въвеждане на буферни паркинги, " зелен билет " и за в бъдеще – безвъзмезден градски превоз. Но въвеждането на безвъзмезден градски превоз няма да даде резултат, без да въведем и останалите неща. Борбата с мръсния въздух е обвързвана с смяна на метода на живот ", добави още Фандъкова и уточни, че стимулирането на публичния и велосипедния превоз също е извънредно значимо.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР