Йорданка Фандъкова откри предизборната си кампания за нов кметски мандат

...
Йорданка Фандъкова откри предизборната си кампания за нов кметски мандат
Коментари Харесай

Фандъкова нападна СДС за неуспешното управление на София

Йорданка Фандъкова откри предизборната си акция за нов кметски мандат на голяма сцена до НДК. След 10 години на този пост тя нападна в речта си неприятното ръководство на Столичната община преди нея и ГЕРБ.

" Тогава метрото беше 9 км. Спомнете си, че парковете и градините не се косяха, а детските градини се заменяха против жилища ", напомни тя епизоди от кметуването на Стефан Софиянски. Той също като Фандъкова беше кмет на София 10 години – до 2005 година По това време Столичният общински съвет с ръководител Антоан Николов беше напълно доминиран от Съюз на демократичните сили.

 Фандъкова атакува Съюз на демократичните сили за несполучливото ръководство на София
© Анелия Николова

Днес Съюз на демократичните сили е съдружен сътрудник на ГЕРБ за локалните избори и има няколко души в общата им листа за общински съветници в София. На предизборния протест беше и неговият ръководител Румен Христов.
На въпрос на " Дневник " по какъв начин ще разяснява обвиняванията на Фандъкова, той изясни, че тогава годините били сложни, само че било направено много за града.

 Фандъкова атакува Съюз на демократичните сили за несполучливото ръководство на София
© Анелия Николова

" Хубавото е, че това, което беше реализирано тогава, в този момент се надгражда ", съобщи Христов. Той означи, че в този момент претенденти на Съюз на демократичните сили за общински съветници са сложени на избираеми места в общата листа с ГЕРБ.

В речта си Фандъкова нападна и обичания си конкурент за кметския пост Мая Манолова, която през вчерашния ден откри предизборната си акция и косвено я упрекна в " жадност за власт ". Днес тя й отговори като съобщи, че за разлика от някои други " не е пренаписвала огромни интервали от живота си ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (148)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР