Йордания ще играе за трети път на четвъртфинал в турнира

...
Йордания ще играе за трети път на четвъртфинал в турнира
Коментари Харесай

След два обрата Йордания елиминира Ирак и ще играе на четвъртфинал за Купата на Азия

Йордания ще играе за трети път на четвъртфинал в шампионата за Купата на Азия, откакто в профил Ирак с 3:2. Срещата мина през два обрата, иракчаните водеха с 2:1 до 94-ата минута, само че най-после напущат шампионата.

Йордания откри резултата в последната минута на първото полувреме, когато Язан Ал Наймат излезе самичък против вратаря при контраофанзива. Ал Наймат надбяга двама иракски бранители и останал самичък, трансферира вратаря Хасан.

Началото на второто полувреме беше за водения от треньора Хесус Гарсия отбор на Ирак, който упражни доста сериозен напън. Суад Натик изравни в 68-ата минута, а в 76-ата Аймен Хюсеин обърна хода на срещата след подаване в наказателното поле на Али Джасим. От наслада той си смъкна фланелката, което му донесе жълт картон от съдията Алиреза Фагани (Иран). За Хюсеин това беше втори углавен картон и той трябваше да поеме към съблекалнята. Реферът от Иран обаче тук сподели друг аршин, защото на нито един различен голмайстор – изразил по този метод насладата си, не сподели картон.

Останали с 10 души, иракчаните се прибраха в личната си половина и удържаха натиска до началото на добавеното време. В 95-ата минута обаче Язан ал Араб изравни след неточност на някогашния бранител на Арда Кърджали и Левски Ребин Сулака. Вратарят Хасан мазета удар на Муса Тамари, само че при добавката беше беззащитен и отбраната не реагира.

И когато всички чакаха край и продължения, защото добавеното време беше 6 минути, Йордания направи цялостен поврат секунди по-късно. Разписа се в 7-ата спомагателна минута Низар ал Рашдан, който стреля от близо 16-17 метра и прониза вратаря Джалал Хасан. Но това беше всичко и в последната офанзива топката беше извадена към точката за осъществяване на дузпа. Ребин Сулака я получи, само че стреля високо над гредата.



Така Йордания отива в идващия стадий, където ще играе за трети път след 2004-а и 2011-а година. Техен противник ще бъде Таджикистан с халфа на ЦСКА 1948 Парвизджон Умарбаев.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР