Йордания обяви в сряда, че е отзовала своя посланик от

...
Йордания обяви в сряда, че е отзовала своя посланик от
Коментари Харесай

Йордания отзова посланика си от Израел заради бомбардировките на Газа

Йордания разгласи в сряда, че е отзовала своя дипломат от Израел и е споделила на израелския дипломат да не се връща в Аман  в знак на митинг против израелските бомбардировки на Газа, заявявайки, че офанзивите са умъртвили почтени и са предизвикали филантропична злополука , предава Ройтерс.

Посланикът ще се върне в Тел Авив единствено в случай че Израел спре войната си против анклава и постави завършек на " филантропичната рецесия, която аргументи ", сподели външният министър Айман Сафади.

" Това показва позицията на Йордания, която отхвърля и осъжда израелската война против Газа, която убива почтени и предизвиква невиждана филантропична злополука ", сподели Сафади в изказване, публикувано от държавните медии.

Йорданският външен министър съобщи, че решението е взето и тъй като Израел лишава палестинците от храна, вода и медикаменти, откакто след

Посланикът на Израел в Йордания, който напусна преди две седмици на фона на митинги, ще може да се върне единствено при същите условия, сподели министърът.

Йордания ускорява дипломатическите старания за оказване на напън върху Израел да приключи войната, която донесе " рискови опасности " от разпространяване на спора в района и опасност за световния мир, сподели Сафади.

Много йорданци, в страна, където пропалестинските настроения са необятно публикувани , проведоха митинги, призовавайки управляващите да затворят израелското посолство и да анулират непопулярния кротичък контракт от 1994 година сред Израел и Йордания.
 Йордания загрижена, че войната в Газа може да въвлече Иран в по-широк спор
Йордания загрижена, че войната в Газа може да въвлече Иран в по-широк спор

Крал Абдула приказва искрено за страховете си, че спорът може да провокира ново изселване на палестинци в кралството
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР