Йордан Тодоров избра датата 22 ноември, Деня на адвокатурата да

...
Йордан Тодоров избра датата 22 ноември, Деня на адвокатурата да
Коментари Харесай

Йордан Тодоров подава оставка като общински председател на БСП, напуска партията и става независим общински съветник

Йордан Тодоров избра датата 22 ноември, Деня на адвокатурата да разгласи решението си. „ Не инцидентно през днешния ден избрах да застана пред вас и да си поговорим, тъй като адвокатурата е специалност, която да пази правата на жителите и да отстоява демокрацията в едно общество “, уточни Тодоров.

Той съобщи че в идния Общински съвет ще продължава да пази ползите и правата на всички хора, които са му дали своят вот доверие.

„ Все отново знаем, че през последната година един от особените ползи бяха повишението на налозите и таксите. Не зная до каква степен са осведомени хората, само че с импортирания Законопроект за изменение на Закона за локални налози и такси и неговото приемане, ще бъде вдигнат още веднъж налог здания освен в общината, а и в цялата страна, което аритметично би било към 60-70 лева на неподвижен парцел. Това го декларирам тук пред вас, както преди една година заявих заплахата за огромното повдигане на налозите. Тогава имахме и наше предложение да не се усилват налозите, имаше полемики, изключителни сесии на Общински съвет, само че все пак решението беше признато на 16 декември. Като цяло имам намерение да последвам тази политика, да пазя това, което съм поел като ангажимент пред хората и за в бъдеще да не ги предавам в обещанията, които съм давал. В тази връзка тук, пред вас, декларирам че аз съм и общински ръководител на Българска социалистическа партия – Кюстендил. За мен приоритет са ползите на хората и по тази причина депозирам оставка като ръководител на Българска социалистическа партия – Кюстендил. Освен, че депозирам оставката си, аз се отхвърлям от участие в Българска социалистическа партия. През 2019 година влязох в Общински съвет от гражданска квота. По същия неуморен метод изказвах своето мнение и от това, което не съм удовлетворен. В следствие станах член на Българска социалистическа партия и ме избраха делегатите и членовете на Българска социалистическа партия за общински ръководител. В случая поради разминаванията, които се получават на водене на политика, мисля че сега това е най-хубавото решение, с цел да мога да извършвам това, което съм заречен на хората. Ще продължа да се занимавам с политика, няма да обръщам тил на това публично занятие, само че в това време ще имам повече време за служебните си задължения. В Общински съвет – Кюстендил ще продължа да работя като самостоятелен консултант “, Йордан Тодоров.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР