Йордан Сталев, председател на Съдийската комисия към БФС, призна, че

...
Йордан Сталев, председател на Съдийската комисия към БФС, призна, че
Коментари Харесай

Шефът на съдиите: Фактори в клубовете заплашват реферите ни

Йордан Сталев, ръководител на Съдийската комисия към БФС, призна, че родните ни рефери са заплашвани от „фактори във футболните клубове“. Имена на хора или отбори не бяха упоменати.

„Аз съм самостоятелен човек и може би това пречи, само че няма да се пречупя“, съобщи на специфична конференция шефът на арбитрите ни.

Тя бе свикана откакто „Левски“ изиска оставката на Сталев.

„Такава ще дам единствено на президента на футболния съюз Борислав Михайлов“, добави той.

Бившият рефер призна, че е имало дузпа за „сините“ на стадион „Тича“ против „Черно море“ в осминафиналния мач за Купата на България.

„Ивайло Стоянов не я даде и бе изваден от нарядите за неопределен срок – сподели Сталев. – Това, че „ сините “ не продължиха в шампионата, виновността си е напълно тяхна. Дори и да не е отсъдена дузпата, те водеха с 2:1 до 92-ата минута, само че стигнаха до наказателните удари. Кой им е отговорен? В избрани обстановки реферите ни имат проблем с отсъждането на дузпи. “

Ръководителят съобщи, че е имало неотсъден углавен удар от Ивайло Стоянов и в дербито ЦСКА – „ Левски “ (0:1), само че в интерес на „ алените “.

„ Да не помнят всички клубове, че ще има дежурства с непознати рефери – добави шефът на съдиите. – Поне до момента в който аз съм на този пост, това няма да се случи. Не е нужно избрани тимове да пускат тъжби за представянето на даден съдия. Това е тяхно право, само че не е належащо да ги наказваме, когато не са се показали добре. За 13 кръга в шампионата имаме публично две тъжби, а глобените рефери са 12. “

По мотив желанието на „Левски“ съдиите Ивайло Стоянов, Георги Кабаков и Станислав Тодоров повече да не свирят срещи на тима, Сталев бе безапелационен:

„Няма да позволи да се оказва сходен напън. Правя по този начин с нарядите, че всеки да управлява срещи на всички тимове. Към този миг Съдийската комисия е удовлетворена от представянето на реферите.“

Снимка: СПОРТАЛ
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР