Йордан Петров зае 57-мо място при мъжете до 23 години

...
Йордан Петров зае 57-мо място при мъжете до 23 години
Коментари Харесай

Испанският колоездач Иван Ромео Абад стана световен шампион в бягането по часовник при мъжете до 23 години

Йордан Петров зае 57-мо място при мъжете до 23 години в бягането по часовник на международното състезание по шосейно колоездене в Цюрих.

Българинът измина 29,9 километровата отдалеченост с време от 43:36.28 минути, като изпревари единадесет състезатели.

Победител изненадващо стана испанецът Иван Ромео Абад, който въобще не бе спряган даже измежду любимците за медали. Той стана едвам вторият представител на своята страна след Иван Гутиерес, който става международен първенец в тази възрастова група, като изключително доста за това му оказа помощ карането във втората половина от трасето и най-много в последните 10 километра, в които той направи най-малко 25 секунди разлика на всичките си директни съперници. Времето на 21-годишния Ромео бе 36 минути и 42.70 секунди, което по отношение на това на българина Петров бе с 6:53.68 минути по-бързо.

Сребърният орден стана владеене на шведа Якоб Сьодерквист, който финишира на 32.05 секунди закъснение от спечелилия. Представителят на домакините от Швейцария Ян Кристен взе бронза, завършвайки на 40.68 секунди.

Европейският първенец Алек Сегерт, който бе считан за безспорен любимец в днешния старт, се подреди едвам четвърти. На втората контрола белгиецът към момента имаше задатък от малко над 5 секунди пред Ромео Абад, само че закъса доста съществено в решителните 10 километра и остана на 54.09 секунди.

Световното състезание в Цюрих продължава до края на тази седмица.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР