Йордан Иванов, ДБ: Ще подкрепим Никола Минчев за председател на

...
Йордан Иванов, ДБ: Ще подкрепим Никола Минчев за председател на
Коментари Харесай

Депутатите гласуват нов председател: Кой какво каза на влизане в НС

Йордан Иванов, Демократична България: Ще подкрепим Никола Минчев за ръководител на Народно събрание

Демократична България ще поддържа Никола Минчев за ръководител на Народното събрание поради персоналните му качества. Това сподели Йордан Иванов от партията преди първото съвещание на Народното събрание. Ние като мощ на разсъдъка няма да издигаме собствен претендент за поста.

Партиите влязоха в предизборна реторика, по тази причина има толкоз кандидатури за председателския пост, безапелационен е Иванов.

Кирил Петков, Политическа партия: Влизаме с ясната настройка, че ще бъдем градивна съпротива

Влизаме с ясната настройка, че ще бъдем градивна съпротива, сподели някогашният министър председател от Политическа партия Кирил Петков нахлуване в Народното събрание. Ще следим безусловно деликатно за всеки лев на данъкоплатеца, сподели той.

Делян Пеевски, Движение за права и свободи: Ако мислим за България, би трябвало да има кабинет

Ако мислим за България, би трябвало да има държавно управление. Това съобщи депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски преди първото съвещание на Народното събрание. Пеевски съобщи, че главната задача на новоизбраното 48 Народно заседание е да направи по този начин, че хората да живеят по-добре. „ Моята обосновка е да работя за моите гласоподаватели, които са ми дали своят вот доверие “, добави той.

Йордан Цонев, Движение за права и свободи: Правото е на най-голямата група да има ръководител

Бог да благослови мозъците и сърцата ни за положителни каузи за хората, а не за партийните си ползи и за нелепости. Това съобщи Йордан Цонев от Движение за права и свободи на влизане в Народното събрание.

" Правото е на най-голямата група да има ръководител. Това е нарушавано единствено два пъти до момента в цялата 30 и няколко годишна история на прехода. Не сме взели решение. Сега сутринта ще вземем, само че по принцип по този начин е редно ", сподели още Цонев.

Даниел Лорер, Политическа партия: Гласуването за ръководител е тест за всички партии

48-ият Народно събрание би трябвало да е празник за демокрацията и за българските жители. Надявам се, че днешният избор за ръководител на Народното събрание ще покаже, че разсъдъкът може да надделее. Смисълът на политическото обръщение от избора на ръководител е дали политическите сили могат да се надмогнат и да имат колектив, изправителен изпит на това, което се случи предишния път.

Това сподели Даниел Лорер от " Продължаваме промяната " минути преди първото съвещание на Народно събрание.

Днешното гласоподаване е тест за свалянето на един отличен ръководител, какъвто беше Никола Минчев. Много от тези, които смъкнаха Минчев, - от ГЕРБ и Съюз на демократичните сили, са още веднъж тук. Те видяха и реакцията на хората на площада тогава, само че доста добре знаят, че Минчев е верният и отличен претендент за тази работа.

Георги Свиленски, Българска социалистическа партия: Нямаме време за разпъване на празни приказки -

Надявам се популизмът към този момент да е излязъл от всички политически партии, да виждаме проблемите, че са доста близо пред нас. Това съобщи на влизане в Народното събрание Георги Свиленски от Българска социалистическа партия.

Нямаме време за разпъване на празни приказки. Нека да пристигна третият мандат, ще видите - по този начин Свиленски разяснява въпрос по какъв начин ще действат от левицата, в случай че им бъде връчен на тях трети мандат за сформиране на държавно управление.

Стефан Янев, „ Български напредък “: Имаме проект, в случай че третият мандат пристигна в „ Български напредък ”

„ Български напредък ” ще поддържа всяко евентуално болшинство, което може да излъчи държавно управление. Това сподели пред Нова тв ръководителят на партията Стефан Янев. И посочи, че са подготвени на диалози с всеки. Ако третият мандат бъде връчен на „ Български напредък ”, от групировката имат проект и тактика, сподели още той.

Искрен Митев, Политическа партия: ГЕРБ принуди останалите партии да посочат претендент за ръководител на Народно събрание

Надявам се, че колкото и да е малко това Народно заседание да е потребно за българското общество и страната да бъде придвижена в няколко стъпки напред. Това съобщи Искрен Митев от Продължаваме промяната минути преди първия пленарен звънец на новото 48-мо Народно заседание.

Митев уточни, че поръчките от всички водачи са, че когато няма да извършва бюджета, всяка партия ще се опита да направи доста разноски, който не можем да оправдаем.

Той изрази вяра, че ще се събере даже краткотрайно някакво болшинство, което да одобри законите по ПВУ или най-малко да направи логичен бюджет.

“ГЕРБ просто принудиха останалите партии да създадат предложение за ръководител на Народно събрание поради репутацията на Росен Желязков ”, сподели той.

Според него, кандидатурата на Кристиан Вигенин също е подобаваща.

Никола Минчев, Политическа партия: Дори и ГЕРБ да ме поддържат за ръководител, Политическа партия няма да отиде на диалози с тях

Вярвам в разсъдъка на всички народни представители и имам вяра, че ще имаме определен нов ръководител на Народно събрание. Може би след по-продължителни полемики в сравнение с се случва в предходни откриващи съвещания, само че ще има определен ръководител.

Това сподели Никола Минчев от " Продължаваме промяната " в Народното събрание, който е и претендент за председателския пост.

Предполагам, че ще има процедурни хватки. Вече имаме опит, били сме в едно Народно събрание, и аз съответно като ръководител съм имал опцията по какъв начин се ползват и към мен процедурни хватки, тъй че готови сме и за такива проблеми, това е част от парламентарната процедура, разяснява още Минчев.

Гласуването тук няма да предопредели по никакъв метод неучастието ни в диалозите, инициирани от ГЕРБ-СДС, безапелационен е Минчев.

Тома Биков, ГЕРБ: Без държавно управление, пазарите няма да ни имат доверие

Добрият вид за България е да има държавно управление, което да включва оптимално необятен кръг обединения. Това съобщи пред бТВ депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Той акцентира, че държавно управление на малцинството, което е на ръба, няма да бъде задоволително дейно. „ Всеки би трябвало да бъде включен в диалога за сформиране на държавно управление и да предложи своите хрумвания “

Биков предизвести, че стопанската система ни е спряла да пораства и казусът е, че пари няма.

„ Не можем да ги осигурим и със заеми, тъй като не ни дават. Без държавно управление, лихвите ще продължат да се повишават, тъй като пазарите няма да имат доверие. Вече изтеглихме заеми с рента 5,6%. През 2021 сме плащали 400 милиона за лихви, 2025 – 2,7 милиарда. Това е колкото бюджетът на общественото министерство “, сподели той.

Депутатът от ГЕРБ предизвести, че не би трябвало да се прави избирателен бюджет, който ще съсипе страната. „ Политиката по външния дълг е тотално сбъркана. Ние можем да влошим нещата, в случай че бюджетът се одобри в изискванията на предизборна акция “, акцентира Биков.

Рамадан Аталай, Движение за права и свободи: Ще бъде определен ръководител на Народно събрание през днешния ден, с цел да са спокойни нашите гласоподаватели

Смятам, че в днешния ден ще бъде определен ръководител на Народно събрание, с цел да може и вие да сте спокойни, нашите гласоподаватели да са спокойни. Това съобщи на влизане в Народното събрание Рамадан Аталай от Движение за права и свободи.

Не може да се направи последваща крачка, в случай че не се направи първата.

Като вляза вътре ще се предложа - по този начин с подигравка Аталай отговори на въпрос кого от Движение за права и свободи ще поддържат за ръководител на 48-ото Народно заседание. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР