Йордан и Веселин Миневи са сред най-добрите защитници у нас.

...
Йордан и Веселин Миневи са сред най-добрите защитници у нас.
Коментари Харесай

Йордан и Веселин Миневи: Софийските грандове имат големи шансове за титла

Йордан и Веселин Миневи са измежду най-хубавите бранители у нас. Сега двамата са съотборници в водача във Втора лига Царско село, само че най-силните им години минаха надлежно в Лудогорец и Левски. Ето какво споделиха те в взаимно изявление пред " Меридиан мач ":

Данчо, кой съгласно теб е любимец преди огромното дерби на " Герена "?

- Няма любимец, възможностите са 50 на 50. Може би, който повече тича и бъде съсредоточен, ще излезе краен победител.

Кои са мощните и слабите страни на " сини " и " зелени "?

- Със сигурност мощната страна на Лудогорец е притежанието на топката. Както и скоростта в офанзива. Не би трябвало обаче да забравяме, че и Левски при Георги Дерменджиев, към този момент стартира да построява жанр, който несъмнено, е също с повече подавания. Силите са изравнени и изхода на мача ще бъде решен от по-малкото неточности на единия тим.

Какво е мнението ти за побългаряването на Левски и Лудогорец?

- Разбира се, това е вярно. Когато националния тим е играл добре, също се е залагало на футболисти от родното състезание. Когато върви националния отбор, има и огромни прехвърляния в чужбина. Има доста млади гении в школите ни, на които би трябвало да се залага.
 Официално: Веселин Минев подписа с Царско село
Официално: Веселин Минев подписа с Царско село

Бившият капитан на Левски парафира контракт за една година

ЦСКА и Левски имат ли късмет за купата още тази година, в случай че имаме в поради игровия декаданс в Лудогорец?

- С футбола, който досега демонстрират Лудогорец, Левски и ЦСКА, считам, че софийските грандове имат огромни шансове за купа. Но знаете, че всичко се взема решение на терена.

Смяташ ли новата власт в Левски ще може да спре превъзходството на Лудогорец?

- Всички знаем кой е Васил Божков, финансово постоянен предприемач. Но не е моя работа да разясня персони, които оказват помощ на футбола у нас.

Какъв е казусът на Лудогорец - треньорски, игрови или може би някакъв различен?

- Смятам, че има пренасищане на доста от футболистите. Те играят без мотивация. Още преди, когато бях в Лудогорец, съм казвал, че тимът може да се бие самичък. Ако даде 70-80% от опциите, няма кой да го бие в България. А като създадем съпоставяне сред самостоятелните качества на футболистите на Лудогорец и тези на другите тимове, разликата е голяма.
 Снимка 383894
Източник:

Веско, има ли смисъл да те питаме за кой тим ще стискаш палци?

- Това е непотребен въпрос. Аз имам над 200 мача за Левски. Разбира се, че желая " сините " да излязат краен победител в дербито с Лудогорец. Ще притискам палци за тях, доста ясно.

От скоро Георги Дерменджиев е отпред на Левски, смяташ ли, че той промени тима към положително?

- Бате Жоро донесе успокоение в Левски. А в огромните тимове това е доста значимо. Хубаво е в съблекалнята да е умерено и да няма напрежение.

Как би коментирал прехвърлянията Валери Божинов, Живко Миланов, Ники Михайлов и Мартин Райнов в Левски?

- Изговори се много по тематиката. Моето мнение е, че българите у нас би трябвало да бъдат тачени. Когато в една съблекалня съотношението е 70 на 30 българи на чужденци, и тарторите са родни футболисти, е много по-ком-фортно. Повечето чужденци, които идват у нас, гледат единствено себе си. Тях не ги интересува колектива. А когато си в един тим, всеки футболист или го може, или не го може. Но просто техния нрав може да бъде изменен от ядрото от българи.
 Близнаците Миневи се събират в Царско село?
Близнаците Миневи се събират в Царско село?

Лидерът във Втора лига с амбициозни проекти за зимната селекция

Левски към този момент има нова администрация. Готови ли са те за купа?

- Така се стекоха събитията в последните кръгове, че Левски наподобява подготвен за купа при победа над Лудогорец на " Герена ". Дори и резултатът да е отрицателен за " сините ", има още доста мачове в първата шестица и отново нещата могат да се извърнат.

Голмайсторът на Първа лига Станислав Костов през зимата беше спряган за доста турски клубове, само че реши да остане. Как би коментирал това негово решение?

- Момчето единствено си сподели, че желае да играе в Левски. Знаете, че при трансфер има клуб, футболист, управител, а и още много неща. Най-вече играчът преценя какво желае. Той желае да се развива още в Левски, да бележи още голове и му поисквам триумф.

Тази година с брат ще навършите 39 години. Вече мислите ли за времето след футбола - шефове или треньори ще желаете да станете?

- Трудна работа е да станем някъде шефове. Насочили сме се към треньорството. Знам, че сме с пиперливи характери, само че времето учи и би трябвало да улегнем. За в този момент ще се опитаме да пробием във футболен клуб, само че работата на треньора е много сложна.
 Йордан Минев подписа с Царско село
Йордан Минев подписа с Царско село

Договорът, който състезателят е сключил, е за интервал от половин година
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР