Йордан Гинев, съосновател на Bulpros, е новият управляващ директор на

...
Йордан Гинев, съосновател на Bulpros, е новият управляващ директор на
Коментари Харесай

Digitall обяви нов мениджър за България


Йордан Гинев, съосновател на Bulpros, е новият ръководещ шеф на групата Digitall за България (снимка: Digitall)

Технологичната компания Digitall, която има български корени, разгласи промени в мениджърския си екип. Давид Лаукс, съосновател и член на Надзорния съвет, поема ролята на изпълнителен шеф на групата, считано от 1 април 2023 година Йордан Гинев става ръководещ шеф за България и ще съвместява новата си роля с досегнашната си позиция на основен действен шеф на групата.
още по темата
С този преход Digitall стартира нов стадий от растежа си, който има за цел да форсира по-нататъшното ѝ стратегическо развиване на основните пазари в Западна Европа, Централна и Източна Европа и Северна Америка, оповестиха от компанията.

Давид Лаукс е сполучлив бизнесмен с над 25-годишен опит в региона на бизнес консултирането и технологиите. Той е един от съоснователите на Digitall, която бе основана през 2021 година след сливането на българската софтуерна компания Bulpros и ръководената от него немска компания ec4u. Оттогава Лаукс има дейна роля в ръководството на компанията, като е част и от Надзорния ѝ съвет.

До 2021 година Давид Лаукс заема позицията изпълнителен шеф на ec4u – една от двете предшестващи компании на Digitall, в чието учредяване през 2000 година взе участие. Преди това е заемал разнообразни управителни позиции в компании като Siebel Systems Inc. и nova data AG/entory AG.

Давид Лаукс, новият CEO на Digitall, е сполучлив бизнесмен с над 25-годишен опит
(снимка: Digitall)

„ Заемайки тази позиция, мои съществени цели ще бъдат разрастването на бизнеса, усилването на позициите на компанията на основните ни пазари, както и повишение на оперативната успеваемост на компанията ”, разяснява Давид Лаукс.

Йордан Гинев, който стана ръководещ шеф на групата за България от 1 април, е измежду съоснователите на Bulpros, една от двете компании предходник на Digitall. Той ще дава отговор за активността на компанията у нас и в същото време ще бъде основен действен шеф на Digitall.

„ Както до в този момент наша съществена цел ще бъде предлагането на висококачествени услуги на клиентите ни и надграждане на сполучливите ни партньорства с едни от най-големите софтуерни компании в международен мащаб. Във компанията работят над 1500 чиновници в 13 страни и наши съществени цели са въвеждането на разнообразни стратегии, целящи повишение на тяхната ангажираност, обезпечаване на добра работна среда и условия за развиване на гения им ”, съобщи Йордан Гинев.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР