Йонко Георгиев Николов намери нов живот в Турция. Българинът с

...
Йонко Георгиев Николов намери нов живот в Турция. Българинът с
Коментари Харесай

176-килограмов българин получи нов живот в Турция

Йонко Георгиев Николов откри нов живот в Турция. Българинът с наднормено тегло неотдавна възстановил здравето си с помощта на лекари в Истанбул посредством сполучлива трансплантация на черен дроб.
С цироза от 10 години
Диагностициран с цироза преди 10 години заради несъразмерна консумация на алкохол и затлъстяване, Николов почнал бързо да наддава на тегло. Българските лекари предизвестили Николов, който тогава тежал 176 кг, че има потребност от трансплантация на черен дроб в най-кратки периоди, само че не могли да го оперират заради наднорменото му тегло.
Дълго време търси лек 
Николов получава отвод от доста здравни центрове поради рисковата си обстановка. Тогава той се съветва с доктор Мурат Даянгач от университетската болница Медипол Мега в Истанбул. Николов е признат в лечебното заведение на 18 юли, защото положението му се утежнява, само че към момента не може да легне под ножа. С приложеното му лекуване за понижаване на отоците в тялото, нашенецът свалил 30 кг за две седмици, след което става допустимо да бъде опериран сполучливо. Съпругата му Ели Кирилова Авриомова е донор на черния дроб. „ Беше невероятно да се направи тази интервенция в България. Чувал съм доста позитивни неща за турските лечебни заведения преди “, сподели Николов след интервенцията.
Имах проблеми с дишането
„ Преди имах проблеми с придвижването, ставането от леглото и даже дишането. Знаех, че времето ми изтича... Чувствах, че гибелта наближава. Никога не съм предполагал, че мога да се усещам толкоз добре толкоз скоро след интервенцията. Ще продължа да слабея и ще стартира нов живот. ", възкликва окуражен Николов.
Българинът счупи и рекорд
Професор Даянгач разгласи, че Николов е станал пациентът с най-голямо наднормено тегло, който в миналото е имал трансплантация на органи в Турция.

 Анадолска организация

" Затлъстяването е една от главните аргументи за чернодробна цироза през днешния ден. Когато мастният черен дроб заради недохранване и затлъстяване е съпроводен от приложимост на алкохол, увреждането му настава доста по-бързо ", сподели Дайангач. Той добави: " Когато пациентът пристигна при нас, той имаше и бъбречна дисфункция заради цироза, което направи лекуването още по-трудно. Така че обстановката беше доста комплицирана, само че той се повлия чудесно от лекуването. " Дайангач показа, че преди интервенцията показателят на телесна маса на Николов е бил 61 и са съумели да го понижат до 51 със загуба на 30 кг за две седмици.
Доста над границата на показателя на телесната маса
„ Дори това е много над границата на показателя на телесната маса, общоприета в целия свят “, акцентира той. „ Индексът на телесна маса на най-тежкия ни пациент досега беше 42. Можем да кажем, че Йонко е пациентът с най-наднормено тегло, който в миналото е претърпял трансплантация на органи в Турция. “
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР