Йончева бе издигната преди ден от структурата на партията в

...
Йончева бе издигната преди ден от структурата на партията в
Коментари Харесай

Пеевски: Ако това за пуделите и пачките се докаже от органите, няма да имаме диалог с ПП-ДБ

Йончева бе издигната преди ден от структурата на партията в Благоевград. " Нищо не е сменила. Ние я поканихме, сега тече номинационен развой. Когато сме подготвени с листите, ще ги обявим ", изясни Пеевски на въпрос дали Йончева е сменила Българска социалистическа партия с Движение за права и свободи.

Попитан за коментар на реакцията на водача Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която сподели, че че не е изненадата от станалото, Пеевски бе сбит: " Изобщо не ме интересуват реакциите на други партии ".

Съпредседателят на Движение за права и свободи разяснява и, че дружно с ГЕРБ блокират второто заплащане по ПВУ поради забавени в комисии законодателни актове.  " Ако някой е саботирал, те саботираха всичко с това, че направиха да няма ротация ", съобщи Пеевски. 

На въпрос дали след всички обвинявания на ПП-ДБ към ГЕРБ и Движение за права и свободи е вероятен разговор посред им той отговори: " Нека да не приказваме в този момент дали е вероятен или не е вероятен разговор. Ако всичко, което се случи и видя за тях, се окаже правилно и се потвърди по надлежния начин от правоохранителните органи, ние няма да имаме разговор за тях ". Пеевски посочи, че засяга " тези обвързаности с контрабанда, пудели, влачещи пачки и всичко останало ". Той добави: 

" Това е чудовищно и мисля, че целият български народ вижда - те нямат безусловно никакъв интегритет, за който приказваха толкоз време. Вече като чукнат в Гугъл, мисля, че виждат за себе си цялата истина. За обединения не е редно да приказваме в този момент. Нека да оставим българските жители да преценяват рационално, да си дадат доверието на партиите, както преценяват и по-късно ще седнем да приказваме и ще работим в името на България ". 

Извън тематиката за връзките с ПП-ДБ, Пеевски разяснява и желаната оставка на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков. За нея първи заприказва Кирил Петков, след това - от Българска социалистическа партия, а водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов също настоя за оставка тази заран. " Това е популизъм, пробват се да подвигат падащия си рейтинг ", счита съпредседателят на Движение за права и свободи.

По-рано през днешния ден стана ясно, че Ертен Анисова е определена за заместник-председател на парламентарната група на Движение за права и свободи на мястото на Хатидже Георгиева .

Председателят на Народното събрание Росен Желязков при започване на съвещанието прочете известие, съгласно което с протокол от 19 април на народните представители от парламентарната група на Движение за права и свободи, е взето решение за смяна в управлението на парламентарната група, като се освобождава Хатидже Георгиева и се избира Ертен Анисова за заместник-председател на парламентарната група на Движение за права и свободи.

Парламентарната група на Движение за права и свободи има още трима заместник-председатели, това са Хамид Хамид, Халил Летифов и Йордан Цонев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР